Imatge d'una sèrie de cotxes circulant per la Ronda Litoral de Barcelona.

Les carreteres catalanes que quedaran col·lapsades en l’operació sortida de Setmana Santa

El Servei Català de Trànsit ha fet una previsió sobre quines seran les vies que convindrien evitar al llarg dels pròxims dies

Aquest Dijous Sant comença l’operació sortida de Setmana Santa. Des d’avui, i fins dilluns a la nit, la xarxa viària catalana serà susceptible de patir col·lapses i retencions a causa d’un augment significatiu de la circulació. Per aquest motiu, el Servei Català de Trànsit  ha fet públic quines seran aquelles carreteres que convindria evitar, amb l’objectiu que les famílies puguin  dur a terme els seus desplaçaments sense haver de passar hores a la carretera.

  • També pots llegir:  Barcelona restringeix l'accés de visitants al Mercat de Sant Antoni.

Totes les vies que poden quedar col·lapsades durant la Setmana Santa

Així les coses, el cap de la Comissaria general de Mobilitat, Joan Carles Molinero, ha informat que les vies que presumiblement quedaran més afectades seran l’AP-7, la C-16, la B-23, l’A-2 i l’N-145

Amb tot, no seran les úniques, i també patiran afectacions l'N-II, la C-31 i la C-65, és a dir, les vies que donen accés a la Costa Brava. Quelcom similar es produirà a la Costa Daurada, on la carretera N-340 també pot registrar retencions considerables.

Els Mossos d'Esquadra incrementaran «massivament» els controls

carretera
Trànsit ha fet una previsió sobre quines seran les vies que convindrien evitar al llarg dels pròxims dies | CatalunyaDiari.cat

Està previst que, des d'avui i fins al divendres, un total de 345.000 vehicles surtin de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, mentre que de diumenge a dilluns —que és el període en el qual es produirà l'operació tornada— fins a 557.000 vehicles podrien tornar a la ciutat comtal. 

Per aquest motiu, i tal com explicàvem ahir, els Mossos d'Esquadratenen previst incrementar «massivament» la presència dels vehicles de paisà, amb l'objectiu de preservar la seguretat a la xarxa viària durant la segona fase d'aquestes vacances. 

En aquest sentit, el dispositiu inclourà un total de 1.666 agents així com 1.410 controls preventius i tres mitjans aeris. La decisió ha estat presa després que Trànsit observés que, des de principis d'any, ha tingut lloc un increment del 62% del total de sancions, les quals han pogut ser detectades gràcies als vehicles de paisà. 

 

  • Et pot interessar:  Mor un nen d'11 anys per un tret d'escopeta a Màlaga.