santa tecla

Santa Tecla 2019: un cartell compartit en honor a les quatre colles castelleres de Tarragona

Els elements de marxandatge de la Festa Major estaran a la venda a partir del pròxim 20 d'agost

La Festa Major de Santa Tecla 2019 ja comença a carburar quan encara resta un mes i mig per a què l'Amparito Roca comenci a fer-se sentir amb ganes pels carrers de Tarragona. Aquest dimecres, 31 de juliol, s'ha presentat de forma oficial el cartell de les festes, que per primera vegada tindrà quatre versions diferents:  un homenatge a les colles castelleres de la ciutat i al cèlebre pilar caminant fins a la porta d el'Ajuntament de l'endemà de la patrona.

Existeix un precedent d'aquest format de cartells desdoblats: quan l'any 2010 es van escollir les imatges dels gegants 'Negrito' i 'Negrita' com a imatge compartida de la Festa Major. Enguany en seran quatre: els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo. Quatre cartells en un, quatre pilars en un. El disseny ha anat a càrrec de l'il·lustrador local Arnau Martín, expert en dibuixos per a còmics i videojocs.

El marxandatge de Santa Tecla 2019 sortirà a la venda el dia 20 d'agost arreu de la ciutat

santa tecla
La motxilla, samarreta i bossa de Santa Tecla 2019 tindrà aquest disseny | Toni Cabanillas

Com és habitual, la posada a la venda del marxandatge oficial es fa de forma coordinada amb diverses entitats culturals de la ciutat,  que s'encarreguen d'editar els diversos elements corporatius de les festes del setembre. En un acte encapçalat per l'alcalde i conseller de Cultura de Tarragona, Pau Ricomà, han presentat els dissenys i l'oferta d'enguany, «un marxandatge pensat per a tothom» que es posarà a la venda després de Sant Magí, a partir del dia 20 de setembre.

L'oferta d'enguany és variada: samarreta, motxilla, 'tote bag', mocador i vano. La imatge compartida a totes elles és una enxaneta neutra, de color blanc, sota el cèlebre rosetó de la Catedral de Tarragona que segueix el fil del cartell casteller d'aquesta edició i manté la voluntat d'obertura cap a totes les colles de la ciutat sense discriminació de camisa. S'ha anunciat un punt de venda comú de tots aquests elements: el vestíbul del Teatre Tarragona, a tocar del Balcó del Mediterrani.

Els elements de marxandatge de Santa Tecla 2019 a Tarragona: preus i llocs de venda

salta tecla
L'alcalde i diverses entitats del Seguici han presentat el marxandatge | Toni Cabanillas

Com és habitual, l'element central del marxandatge de la Festa Major serà  la samarreta de cada any, en aquesta edició de color vermell amb el disseny casteller en blanc. L'edita el Ball de Diables, tindrà un preu de 12 euros i es podrà comprar al Corte Inglés, el Mercat Central i les botigues El Lloro i la Llibreria La Capona. Els editors han anunciat una tirada prevista de 5.000 samarretes per aquest setembre.

La colla de Diables Voramar del Serrallo i la Víbria editen la motxilla d'enguany, blanca i per un preu de 7 euros,  que a partir del dia 20 podrà comprar-se al Mercat Central, la botiga El Lloro i l'establiment Trofeus Badia. La bossa de tela anomenada 'tote Bag' l'editen els Portants dels Nanos Vells, també és blanca, costarà 7 euros i es podrà comprar a El Lloro i La Capona.

En el cas del mocador de festes, de color morat com mana la tradició, és la Moixiganga qui l'edita per un preu de 5 euros cadascun. Es podrà comprar al Mercat Central, Abacus, el Corte Inglés i Trofeus Badia. Finalment, el cas més recent és el del vano de Santa Tecla, que l'edita la Unió d'Empresaris dels Voltants del Mercat Central i es podrà adquirir en aquestes botigues del voltant de Corsini per un preu genèric de 6 euros. Marxandatge en mà, Santa Tecla ja es torna a deixar veure a la capital del Tarragonès.

També et pot interessar