Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L'actor i el director de 'La la land' viatgen a la lluna en la seva nova pel·lícula

Repassem tot seguit les estrenes cinematogràfiques previstes per aquesta setmana a Tarragona. Les estrenes d'aquesta setmana s'avancen a demà dijous dia 11 ja que el dia 12, divendres, és festiu. Són les següents:

'La casa del reloj en la pared'

'La casa del reloj en la pared'
'La casa del reloj en la pared' | Cedida

 

Produïda per Steven Spielberg i dirigida per Eli Roth ('Hostel', 'El Justiciero') es tracta d'una pel·lícula de terror fantàstic amb Cate Blanchett i Jack Black en els papers protagonistes. La història està basada en una novel·la de l'any 1973 sobre una mansió on passen coses estranyes, màgiques i un pèl terrorífiques amb un rellotge com a protagonista. No hi aneu amb nens massa petits que s'espantaran.

'First Man – El primer hombre'

Recordeu 'La la land'? Impossible no recordar-la. Director i actor protagonista (Damien Chazelle i Ryan Gosling) tornen a treballar junts amb aquesta història sobre la missió de la NASA que va portar el primer home a la lluna. La pel·lícula es centra en Neil Armstrong i en la missió però des d'una perspectiva dramàtica, emocional i explicant el cost que va tenir a escala familiar, professional i humà per Armstrong el fet de participar en la missió. Chazelle és un molt bon director i aquest canvi de registre és prou interessant per no perdre-se-la.

'La sombra de la ley'

'La sombra de la ley'
'La sombra de la ley' | Cedida

 

S'acumulen les pel·lícules que cal veure. Dani de la Torre (El desconocido) rubrica un thriller ambientat a l'Espanya de 1921. L'anarquisme està en plena efervescència i el carrer és una batalla continua. Un policia (Luís Tosar) arriba a Barcelona amb una missió: detenir els culpables i recuperar un armament que ha estat robat d'un tren militar. La feina se li complica perquè haurà d'endinsar-se al submón del crim i dels negocis il·legals de la Barcelona de l'època. Acció, drama, suspens i una producció rodona i molt solvent. Bon cinema espanyol i diferent dels thrillers i les comèdies que arriben habitualment.

'Smallfoot'

'Smallfoot'
'Smallfoot' | Cedida

 

Aventura animada que reinterpreta la llegenda de Bigfoot. Un Yeti jove i llest es troba un ésser humà i això li dóna fama i reconeixement entre la comunitat Yeti, la qual cosa li permetrà festejar la noia dels seus somnis. A la vegada, però la comunitat Yeti es veu amenaçada pel descobriment dels humans. Tot plegat amb molt d'humor i amb un missatge positiu com el qu solen incloure aquestes pel·lícules. A la versió original hi ha les veus de Channing Tatum, Zendaya o Danny de Vito.

Encara en cartell

'Cold War'

'Cold War'
'Cold War' | Cedida

 

La crítica especialitzada ha caigut rendida als peus d'aquesta pel·lícula polonesa escrita i dirigida per Pawel Pawlikowski. Història d'amor impossible en blanc i negre i ambientada als anys 50 entre un pianista (Tomasz Kot) i una aspirant a artista (Joanna Kulig). S'enamoren a l'instant i durant gairebé 20 anys tindran una relació intermitent, passional i víctima de les seves personalitats contraposades. De teló de fons, la Guerra Freda i una relació que es mou entre l'hermètic bloc comunista i el lliure i oxigenat Occident.

Menys d'una hora i mitja de metratge elegant, sofisticat, on cada seqüència, cada escena, i pràcticament cada pla podria formar part d'una campanya publicitària de perfum car. Evoca aquells clàssics del cinema de mitjans de segle passat però amb segell propi, Cold War és un autèntic plaer pels sentits, tant veure-la, com escoltar-la (la banda sonora és pràcticament el fil conductor de la història) com sentir-la en tota la seva immensitat.

Ara bé, presentar-la com una obra mestra indiscutible i incontestable potser és exagerar una mica massa. És una història amb moltes capes i on és gairebé més important el que s'omet que el que s'explica però si no s'hi entra, si no aconsegueix seduir  – i no ho farà als espectadors que busquen consistència dramàtica, narrativa i de guió – es limita a enllaçar un seguit de glamurosos instants cinematogràfics que –exceptuant els primers minuts de metratge on hi ha certa ambició reivindicativa i crítica – donen una visió potser massa estilitzada i cool tant de la història d'amor com del moment històric que vol retratar.

Recordeu també que el dilluns dia 15 hi ha programada la retransmissió de Ballet en directe amb Mayerling de Liszt des de la Royal Opera. Serà a partir de les 20:15 del vespre i que cada dimarts podeu veure les millors pel·lícules de la cartellera en versió original. 

Consulteu la cartellera actualitzada i compreu les vostres entrades des de la web d'Ocine.