El cas sobre el trasplantament de fetge d'Abidal, arxivat

Sandro Rosell insinuava en una trucada amb un treballador del club que havia obtingut un fetge per Eric Abidal de manera fraudulenta
Abidal, amb una samarreta d'agraïment al seu cosí Gerard, per la donació | Cedida

 

Punt final al cas Eric Abidal. La jutgessa del cas ha optat per donar per tancat el cas davant «l'existència de contradiccions» per demostrar el tràfic il·legal d'un fetge per l'exjugador del F.C.Barcelona. Una trucada de Sandro Rosell amb un treballador del club, «Juanjo», va destapar la polèmica, ja que l'aleshores president blaugrana insinuava la compra d'un fetge il·legal pel jugador

 

Finalment, però, la jutgessa veu masses contradiccions i opta per tancar el cas. També cal destacar, en aquest sentit, que la decisió de la jutgessa instructora del cas va totalment en contra del que havien sol·licitat la Fiscalia i l'Advocacia de l'estat en representació de l'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT). Aquestes, de fet, sol·licitaven l'obertura de noves diligències per intentar esclarir el cas sobre la presumpta compra il·legal d'un fetge pel lateral francès.

 

El trasplantament de fetge d’Abidal, legal segons l'ONT

El trasplantament de fetge d’Eric Abidal no hauria presentat cap mena d’irregularitat. Segons va concloure l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), en col·laboració amb l’hospital Clínic de Barcelona en un estudi del passat mes de juliol, la operació de l’aleshores futbolista del Barça «es va dur a terme conforme a la llei».

 

L’organització tancava així la polèmica després que sortissin a la llum unes converses de Sandro Rosell on insinuava que hauria comprat un «fetge il·legal» pel lateral francès. El mateix jugador, en aquest sentit, va negar la màxima en diverses ocasions i ara l’ONT sembla atorgar-li la raó. L'estudi, de fet, assegurava que s'havien analitzat «tots i cadascun dels passos del procés» des del punt de vista clínic i sanitari i, segons ells, no hi havia cap aspecte que es pugui considerar irregular.

 

 

Finalment, també cal destacar que la defensa d'Abidal en aquest aspecte ha estat sempre d'allò més aferrissada. L'exjugador del Barça, de fet, va arribar a publicar una fotografia inèdita on se'l podia veure amb el seu cosí Gerard, que li va donar el seu fetge, just després de la operació. 

 

Més notícies de la categoria Actualitat