Diversos casals d'estiu de Reus van a les piscines municipals de la ciutat

Els Casals d'Estiu «Un estiu fet a mida» de Reus incrementen les inscirpcions

Els casals tanquen la temporada aquest mes de juliol amb cinc casals municipals i més de 2.000 usuaris setmanals

El programa municipal de Casals d'Estiu «Un estiu fet a mida», abaixa la persiana i tanca la temporada fins a l'any que ve amb una  tendència en alça dels usuaris respecte a les edicions anteriors. Els Casals d'Estiu municipals de Reus acaben l'activitat aquest mes de juliol superant l'any passat en  nombre d'inscripcions per setmana, un total de 2.207 nens i nenes que han gaudit d'un estiu ple d'activitats.

Els Casals «Un estiu fet a mida» tanquen temporada

Un total de cinc casals han acollit a infants per fer-los gaudir d'uns intensos mesos amb activitats basades en l'educació, el lleure i el treball cooperatiu. Una edició que ha  incrementat el nombre de setmanes amb els serveis actius de 35 a 38. Uns casals que han comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Reus i que han estat organitzats per associacions de mares i pares, esplais o entitats.

Diversos casals d'estiu de Reus van a les piscines municipals de la ciutat
Diversos casals d'estiu de Reus van a les piscines municipals de la ciutat | Ajuntament de Reus

 

Increment d'inscripcions als casals municipals

El programa «Un estiu fet a mida» pretén fer gaudir als infants durant l'època que no hi ha curs escolar amb activats que van des de jocs d'interior i exterior, jocs d'aigua, danses i cançons, gimcanes, tallers, sortides de proximitat, esportives o anar a la piscina. El 57% d'escoles públiques d'infantil i primària de Reus han  obert les seves portes  per acollir aquests casals d'estiu.

Un projecte on fan una aposta per la inclusió social, amb un total de 20 infants amb diferent grau de necessitats educatives especials que han pogut gaudir de les setmanes als casals d'estiu, des de les 9.00 hores fins a les 13.00 hores. Per un preu setmana de 40 euros els Casals d'Estiu també posaven a disposició serveis complementaris d'acollida matinal i de menjador.

Cinc casals d'estiu a Reus

A més cada casal ha centrat la seva activitat en una temàtica; el Casal de Lleure '19 – AEG Ben Enllà: 'Una aventura nova cada setmana!', del 25 de juny al 2 d'agost al Col·legi La Salle; el  Casal Joan Rebull:  'Embarca't amb nosaltres!' del 25 de juny al 2 d'agost i del 2 al 6 de setembre, a l'Escola Joan Rebull; el Casal La Vitxeta: 'Un estiu de conte!', en les mateixes dates i a l'Escola La Vitxeta; el Casal Pi del Burgar: 'Ciència al Pi!', també en les mateixes dates però a l'Institut Escola Pi del Burgar i l'últim casal «Un estiu fet a mida» és del Casal Fem-nos Amics: 'Un casal mitològic!', del 25 de juny al 7 de setembre a l'Escola Prat de la Riba i a la Parròquia de Sant Joan.