Una imatge d'arxiu dels Castellers de Tortosa

Els Castellers de Tortosa busquen consolidar la categoria de sis

La colla ebrenca afronta amb il·lusió el cinquè any de vida

Els Castellers de Tortosa són la colla de la capital de les Terres de l’Ebre. Es van fundar l’any 2015 i dos anys després van ser reconeguts com a colla de ple dret per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Llueixen la camisa grana des del 2016.

 

L’origen de l’agrupació tortosina cal buscar-lo l’octubre del 2014, quan una desena de persones de Terrassa, Amposta i Sant Carles de la Ràpita van començar a fer tallers castellers a Tortosa, i això va derivar en la constitució de la colla, amb el suport de l’Ajuntament i altres entitats. Són la tercera colla que es va formar a la zona després dels Xics Caleros i els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta.

 

Aquest 2019, els Castellers de Tortosa tenen a Carlos José Saure com a president i Cristian Dasi com a cap de colla. Els objectius del nou curs són mantenir els castells de sis pisos i aconseguir fer créixer la massa social a la ciutat.

 

Les estadístiques de la colla de la temporada 2018 van ser satisfactòries amb divuit construccions de sis descarregades. Els de la camisa grana van assolir el 4de6 (4 descarregats + 2 intents desmuntats), el 3de6 (8 descarregats) i el 3de6 amb l’agulla (6 descarregats + 5 intents desmuntats).

 

Enguany, la colla ja ha fet tres sortides. El 30 de març van debutar a casa amb tres pilars de 4 i l’endemà van estrenar els dos castells de sis bàsics al monestir de Montserrat. Ja al maig, a Montblanc, van tornar a descarregar el 3de6 després de dos intents desmuntats.

 

Calendari del 2019 dels Castellers de Tortosa

Segons hem pogut consultar a Webcasteller i la Base de Dades de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, el calendari de sortides dels Castellers de Tortosa anirà creixent, sobretot, en els mesos d’estiu. Aquestes són algunes actuacions previstes entre el 25 de maig i el 2 de novembre:

 

25/05 Diada de Primavera

8/06 Aniversari de la Colla

13/07 Diada d’Estiu

1/09 Festes de la Cinta

21/09 Vila-seca

5/10 Vila-seca

12/10 Miravet

2/11 Trobada de colles del sud