La catalana Scytl, culpable dels errors en el recompte de vots del 26-M

Interior ha admès que hi ha un «desquadrament» amb les dades

Imatge arxiu urna vots
La companyia catalana encara no ha entregat els resultats de les diputacions | Cedida

L'empresa catalana Scytl ha estat l'encarregada, juntament amb Vector ITC, del recompte de vots dels comicis celebrats el passat diumenge 26 de maig, després de fer-se amb el contracte per 8,7 milions d'euros i arrabassar-li el lloc a Indra que oferia 10,8 milions al Ministeri d'Interior, en el concurs públic pel recompte electoral.

Ara com ara, la tecnològica catalana no ha entregat els resultats finals de les diputacions i només s'han presentat les dades provisionals de les eleccions municipals. Per la seva part, Interior ha admès que hi ha un «desquadrament» i ha puntualitzat que el recompte no és oficial fins que dimecres es faci l'escrutini general i dijous es proclamin els càrrecs electes al BOE.

Dos errors en poc més d'un mes

La companyia catalana va ser també l'encarregada del recompte de vots de les eleccions a la Cambra de Barcelona i, segons recull 'vozpopuli', va tardar cinc dies per facilitar el resultat definitiu d'una votació que va ser electrònica i que va comptar amb menys de 20.000 participants.

Els participants van haver d'esperar més de cinc hores per rebre uns resultats provisionals. Era el primer cop que es feia una votació per sistema electrònic i durant el recompte es van apartar 955 vots dels 17.224 perquè se sospitava que aquest es podrien haver fet des d'una mateixa adreça d'Internet i per tant, des del mateix dispositiu.

El segon error es va produir durant les proves per les eleccions d'aquest passat diumenge quan, segons informa el mateix mitjà citat, el sistema va caure tot causant errors en comunitats i províncies. Els afectats van ser Galícia, Canàries, Astúries i Terol. 

Imatge arxiu votació
La companyia ha tingut dos errors en poc més d'un mes   | Cedida

 

«Desquadrament» amb les dades del 26-M

L'empresa tecnològica va plasmar un desquadrament en la pàgina web quan va fer el bolcat «provisional» dels resultats. Segons Interior, Scytl-Vector no va sumar al resultat total de cada partit per demarcació els vots que no han servit a les formacions polítiques per obtenir regidor. També ha dit que aquesta «aparent» absència de vots és conseqüència de la metodologia de presentació del resultat però ha afirmat que el recompte per municipi va ser «generalment correcte». 

Per la seva part, l'empresa ha preparat una nova versió de la pàgina web amb un nou criteri que inclourà la suma total de vots emesos -no només els que han donat representació als partits- i Interior espera que estigui disponible aquest dimecres. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari