El calvari de dues catalanes aïllades a les Canàries per coronavirus

Asseguren que els donen menjar només un cop el dia i que hi ha insectes als apartaments

Sanitaria prenent la temperatura a una persona
Es van fer la prova després de saber que la parella d'una d'elles era positiva | EP

Fa pocs dies es va fer públic que una dona catalana era el primer cas positiu de coronavirus a La Graciosa. Es tracta d'una barcelonina asimptomàtica que ha estat aïllada amb la seva companya de viatge, la qual va donar negatiu a les proves.

Les dues amigues, procedents de Barcelona, van decidir viatjar a aquesta illa de les Canàries per «desconnectar», segons informa la Cadena SER. Malauradament, pocs dies després d'arribar una d'elles va rebre una trucada, era la seva parella avisant-la que havia donat positiu en la Covid-19. Les dues amigues es van posar en contacte immediatament amb les autoritats sanitàries, que van decidir fer-los-hi una PCR.

Així doncs, després de donar positiu una d'elles es va convertir en el primer cas de La Graciosa, i per precaució van decidir aïllar-les a les dues en un complex d'apartaments de Lanzarote. Ara, després de diversos dies segueixen aïllades i denuncien al mitjà esmentat les condicions lamentables entre les quals es troben.

L'estat de l'apartament on es troben aïllades és lamentable

Les dues catalanes denuncien que només els donen menjar un cop al dia i viuen en condicions deplorables als pisos on estan aïllades, on hi ha trobat insectes com formigues, paneroles o aranyes, segons ha informat el periodista Oriol Soler, qui ha publicat diverses imatges a Twitter. 

Segons la informació publicada, cap de les dues té accés a un termòmetre per prendre's la temperatura ni tenen personal sanitari al voltant i ja fa tres nits que dormen allà. Només veuen una persona al dia, que els porta menjar per passar les 24 hores.

A més a més, les afectades denuncien que no tenen constància d'on són perquè els apartaments no apareixen a les aplicacions de mapes. Segons el mateix mitjà, totes dues es troben bé i no tenen símptomes ni malestar. Les dues dones són amigues de 49 anys de Barcelona. Una de les dues s'ha queixat d'assabentar-se del resultat negatiu de la seva prova PCR pels mitjans de comunicació, que sabien abans que ella els resultats.


Comentaris

envia el comentari