Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La ciutat de Barcelona

Catalunya, una de les comunitats autònomes més odiades d'Espanya segons un estudi

Un estudi ha revelat quines són les comunitats més estimades

Disset comunitats formen el nostre país. Sigui pel motiu que sigui, existeixen rivalitats entre les diferents comunitats, encara que totes pertanyin al mateix país, Espanya.

La realitat és que encara que totes formin part del mateix territori, presenten característiques molt diferents. Cada una té el seu estil, la seva forma de vida i els seus costums, millors o pitjors, però totes diferents.

Sovint, les xarxes protagonitzen moments de rivalitat entre usuaris que discuteixen sobre quina és la millor o la més estimada. Ara, un estudi, ha revelat quina és la Comunitat Autònoma més odiada pels espanyols.

La Vall de Lord, Catalunya
Catalunya és la desena Comunitat Autonòma més ben valorada. | Castalunya turisme

Catalunya, una de les menys estimades

Electromania ha estat qui ha elaborat l'estudi mitjançant una sèrie de preguntes realitzades a 1.600 persones. L'estudi tractava de qualificar de l'1 al 10 cada comunitat, per tal de saber quines són les més estimades i, quines les que menys.

Qualificar amb un 1 la comunitat representava que la persona considerava poc la comunitat i, valorar-la amb un 10, considerar-la molt. 

El resultat de l'estudi ha determinat que Catalunya és una de les comunitats menys estimades pels espanyols, és a dir, una de les menys preferides. Concretament, s'ha situat en la desena posició d'un rànquing de 19 (contant Ceuta i Melilla).

El Nord, el més estimat

El resultat de l'estudi també ha deixat clar que les comunitats més estimades del país són les del Nord. La més estimada és Astúries, amb una mitjana de 7,9 punts.

En el 'top 3' s'hi troben els tresors més buscats del nord: Asturies (7'9), Galicia (7'7), i el País Vasc (7'6). Seguint la llista, en quarta posició s'hi troba Navarra, empatada a punts amb Aragó (7'3).

Astúries és la Comunitat Autònoma més estimada
Astúries és la Comunitat Autònoma més ben valorada. | Turismo Asturias

Catalunya, al contrari del que podríem pensar, es troba dins de les 10 primeres, amb una valoració de 7 punts que la deixa per darrere de les Balears, la Comunitat Valenciana, Cantàbria o Canàries. 

La Comunitat de Madrid, el gran rival de Catalunya, també es troba per sota la desena posició. Concretament, se situa en la 14a posició.

Rànquing complet:

 1. Astúries - 7'9
 2. Galícia - 7'7
 3. País Vasc - 7'6
 4. Navarra - 7'3
 5. Aragó - 7'3
 6. Illes Balears - 7'3
 7. Comunitat Valenciana - 7'3
 8. Cantàbria - 7'2
 9. Illes Canàries - 7'2
 10. Catalunya - 7
 11. Andalusia - 6'9
 12. La Rioja - 6'6
 13. Castella i Lleó - 6'6
 14. Comunitat de Madrid - 6'6
 15. Extremadura - 6'5
 16. Castella la Manxa - 6'3
 17. Regió de Múrcia - 6'2
 18. Ceuta - 5'5
 19. Melilla - 5'5