Catalunya creix per sobre de la mitjana espanyola

Tot i la inestabilitat política es manté com la quarta comunitat amb el PIB per càpita més elevat

El Port de Barcelona ha mesurat una xifra històrica en manipulació de mercaderies.
El Port de Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

Catalunya creix econòmicament, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El PIB de Catalunya va acabar l'any amb un augment del 3,3%, dues dècimes per sobre del que ho va fer el conjunt de l'economia espanyola. Aquestes dades arriben en un context de crisi política en què diversos partits han assegurat que això comportava alhora una crisi econòmica.

El cinquè PIB per càpita de l'Estat

D'entre les disset comunitats autònomes de l'Estat espanyol, Catalunya ocupa el cinquè lloc entre les diferents regions. La que més va créixer va ser Aragó, seguida d'Astúries, Madrid i Múrcia. I en cinquè lloc, Catalunya. A l'altre extrem, Ceuta i La Rioja van registrar els creixements més baixos.

En acabar l'any, la riquesa més gran per habitant correspon a la comunitat de Madrid i, en segon lloc, al País Basc, totes dues amb un PIB per càpita superior als 33.000 euros. En tercer lloc se situa Navarra (prop de 31.000 euros) i, en quart, repeteix Catalunya, amb gairebé 30.000 euros respectivament. Al final del rànquing se situa Extremadura, la comunitat més pobra, amb poc més de 17.000 euros per habitant, aproximadament la meitat de Madrid, la més rica.


Comentaris

envia el comentari