Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una persona sotmetent-se al test d'antígens abans d'entrar al Cruïlla, el 8 de juliol del 2021

Catalunya entra a la zona de risc màxim del mapa de contagis de la Unió Europea

Després d'entrar a la zona vermella l'1 de juliol, la incidència acumulada els últims catorze dies ha seguit creixent fins a superar els 1.000 punts, amb la qual cosa Catalunya ha entrat a la zona de risc màxim

Un dia més, a Catalunya es registren prop de 8.000 contagis de Covid-19. Es manté la tendència negativa dels últimes jornades, i els contagis diaris ja fa dies que repercuteixen en la pressió assistencial. Les hospitalitzacions assoleixen les 1.255 i doblen les de fa una setmana —575—, i els pacients crítics també creixen. Els divuit ingressos a les UCI catalanes de les últimes vint-i-quatre hores deixen els crítics en 237.

La situació de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya és delicada. Així com els contagis, els ingressos i les morts, que tampoc s'han aturat, els indicadors es mantenen elevats. Estan en un nivell inferior al del pic de la nova onada de contagis, però multipliquen les dades de fa un mes, quan la Covid-19 semblava rematada. En aquestes circumstàncies, Catalunya és un dels epicentres de la pandèmia a Europa.

Tant és així, que el territori ha entrat a la zona de màxima alerta pels contagis al mapa de la Unió Europea sobre la Covid-19. Ho mostren les dades del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC), actualitzades i publicades aquest dijous. Quinze dies abans, l'1 de juliol, Catalunya es tenyia d'un vermell més clar després de superar els 150 casos per cada 100.000 habitants en els últims catorze dies.

Catalunya registra una incidència acumulada els últims catorze dies de 1.015 punts

En aquelles dates, el president de l'Organització Mundial de la Salut a Europa alertava de la possibilitat que es precipités una nova onada de contagis. I així ha estat. Actualment, a l'equador d'un mes de juliol que ha vist créixer exponencialment els contagis, Catalunya registra 500 casos per 100.000 habitant.

Així, el país passa al vermell més fosc i es col·loca, juntament amb els Països Baixos, com una de les zones amb més risc de tota la Unió Europea. De fet, la incidència acumulada els darrers catorze dies és superior a 500 des del dia 4 de juliol, i avui se situa a 1.015 punts.

Entrar en aquesta àrea de màxim risc té una conseqüència que pot tenir-ne més de retruc. Accedir al nivell més alt de perill implica que la UE recomani no viatjar al territori en qüestió. La situació també ha empitjorat a altres parts de l'estat espanyol, com Castella i Lleó i Navarra, que han entrat a la zona de màxima alerta, mentre que la resta del territori de l'Estat es manté en vermell.