La consellera de Salut, Alba Vergés, a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona amb mascareta i jaqueta groga

Catalunya mantindrà el confinament perimetral per Nadal

A les pròximes hores, el Govern presentarà el seu pla de restriccions | Els viatges que siguin per veure familiars aquest Nadal es mantenen

Catalunya mantindrà el confinament perimetral per Nadal. La consellera de Salut, Alba Vergés, ho acaba d'anunciar en una roda de premsa on també ha assegurat que les restriccions a Catalunya s'anunciaran «com abans millor». Tot i això, hi ha una excepció. «Els viatges que siguin per veure familiars aquest Nadal es mantenen», ha comentat la consellera de Salut

Per tant, sí que es podrà sortir de Catalunya durant les festes de Nadal en cas que la persona interessada acrediti que viatja per veure un familiar. «És una mesura que ja s'està prenent també en altres zones de l'Estat espanyol», ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés

Tot i això, cal destacar que el Govern de la Generalitat encara no ha anunciat cap mena de modificació del pla de Nadal del Procicat. Si bé és cert que el president Pere Aragonès ha revelat aquest matí que «entre avui i demà» es comunicaran les noves restriccions, també ho és que de moment no hi ha cap restricció, mesura o prohibició que hagi entrat en vigor.

Les mesures s'hauran d'aplicar com més aviat millor

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que «en les pròximes hores» o aquest divendres es concretaran les mesures per a frenar l'empitjorament dels indicadors de Covid-19 a Catalunya, i ha defensat que s'hauran d'aplicar com més aviat millor, ja que les mesures tenen efecte 10 o 15 dies després d'executar-les.

«Haurem de fer un pas enrere. Hem d'anar fent cirurgia fina», ha destacat el vicepresident en una entrevista aquest dijous en Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, i ha descartat fer especulacions i avançar alguna de les mesures, desitjant que no es produeixin filtracions.

«Des del punt de vista epidemiològic la solució és clara, però no sols hi ha una qüestió epidemiològica sobre la taula», i ha apuntat que el Govern ha de ponderar l'àmbit sanitari, l'econòmic i social i l'emocional, i ha assegurat que l'Executiu català ha de ser capaç de comunicar més assertivament perquè, segons ell, cal generar confiança sobre les mesures que prenguin.

«El nadal habitual la suspendrem, s'ha de fer diferent», ha insistit Aragonès, que ha assenyalat que el Govern havia de trobar un punt mitjà entre l'anticipació en anunciar el pla de Nadal i la flexibilitat de canviar-lo en funció de la situació epidemiològica.