Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sanitaris ajudant-se a posar l'equip de protecció contra el coronavirus a l'Hospital Clínic

Catalunya concentra més del 50% de nous hospitalitzats per coronavirus

Simón diu que es pot deure a retards de notificació

Sanitaris ajudant-se a posar l'equip de protecció contra el coronavirus a l'Hospital Clínic
Molts professionals sanitaris han resultat contagiats | CatalunyaDiari

Catalunya concentra més de la meitat de nous hospitalitzats per coronavirus, 431 dels 716  que hi ha hagut en les últimes 24 hores. El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, diu que la situació es podria deure a «retards» en la notificació de casos per part d’algunes unitats però ha insistit que Catalunya, igual que la majoria de comunitats autònomes, també presenta una tendència a la baixa en la corba.

Les xifres estan baixant molt de pressa

Simón també ha dit que les dades de nous infectats que s’estan registrant aquests dies es deuen a persones que es van infectar per la malaltia fa 15 dies o més. El responsable de Sanitat ha insistit que les xifres estan «baixant molt de pressa, tal i com esperàvem». D’altra banda i a preguntes dels periodistes, Simón ha dit que encara no hi ha informació suficient per saber si el clima té una incidència determinant en la transmissió del virus.

En aquest sentit, ha dit que hi ha algunes  comunitats  amb una climatologia més favorable amb dades menys elevades però ha dit que això també pot deure’s a altres factors com ara la dispersió poblacional, els mitjans de transport que utilitzen o els hàbits socials. Malgrat això, ha admès que hi ha alguns estudis que reforcen aquesta hipòtesi. «És difícil de comprovar», ha dit.

301 morts a Espanya les darreres 24 hores

Les morts diàries per coronavirus a Espanya han tornat a baixar aquest dimarts amb 301 defuncions en les últimes 24 hores, 30 menys que dilluns. Segons les dades fetes públiques pel Ministeri de Sanitat, ja hi ha 23.822 morts per la malaltia i 210.773 casos confirmats des que va començar la pandèmia. El nombre d’altes (1.673) torna a superar per cinquè dia consecutiu els nous confirmats per PCR (1.308), tot i que amb una diferència més ajustada que en els darrers dies. Aquest dilluns hi va haver 2.144 altes mèdiques i 1.831 nous casos confirmats.

Per comunitats autònomes, la més afectada en xifres totals continua sent la de Madrid amb 59.784 casos confirmats i 8.048 defuncions. La segueix  Catalunya  amb 48.158 casos i 4.808 morts.