Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president Quim Torra al seu despatx en una imatge

Torra fa una crida al turisme espanyol: «Tots sou benvinguts a Catalunya»

El Govern destina 7,4 MEUR a la campanya turística d'aquest 2020

El president Quim Torra al seu despatx en una imatge
Quim Torra ha fet una crida al turisme espanyol i dels estats veïns. | Cedida

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha cridat aquest dilluns, 15 de juny, a estiuejar a Catalunya després de l'impacte de la crisi del coronavirus: «Aquí tots són benvinguts i tothom serà acollit amb un somriure i tota la seguretat del món». Ho ha defensat en la presentació de la nova campanya de promoció turística de Catalunya per aquest estiu, acompanyat per la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, i el vicepresident de la Diputació de Barcelona, ​​Jaume Collboni.

«Si hi ha un país de pas, és el nostre»

Torra ha exposat que Catalunya és «la casa de tot aquell que vulgui venir», i ha posat el focus en el turisme local i el fet que es pugui moure pel territori en un radi d'unes poques hores. «Si hi ha un país d'acollida, aquest és el nostre. Si hi ha un país de pas, és el nostre, i si hi ha un país de marca és Catalunya», ha remarcat el president de la Generalitat, que ha recordat al principi de la seva intervenció l'escriptor i periodista Manuel Cuyàs, que ha mort als 67 anys.

En l'acte de presentació d'aquest dilluns també han participat el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el conseller de Turisme de la Val d'Aran, Juan Antonio Serrano; el vicepresident del Patronat de Turisme de Costa Brava-Girona, Jaume Dulsat, i la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol.

'Catalunya és casa teva'

Amb el lema 'Catalunya és casa teva', aquesta campanya publicitària vol potenciar el turisme de proximitat i captar turistes de Catalunya, la resta d'Espanya i mercats internacionals, segons ha explicat Chacón. La consellera ha indicat que es desemborsaran uns 7,4 milions d'euros, la inversió «més important» mai feta en promoció turística.

Tindrà dues tandes publicitàries: una primera aquest estiu per a Catalunya, el conjunt d'Espanya, França, Alemanya, Regne Unit i el Benelux, i una segona a partir de la tardor fins a principis de 2021 per recuperar «altres mercats».

Reclama al govern espanyol 7.500 milions d'euros d'ajudes turístiques

El president de la Generalitat  ha reiterat la seva petició a el Govern de 7.500 milions d'euros en ajudes directes per reactivar el sector turístic català, que representa el 12% del seu PIB i el 14% de l'ocupació. Ha recordat que el 95% de les empreses turístiques a Catalunya estan formades per menys de deu treballadors i ha urgit a dotar-les de liquiditat, a més d'allargar els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) i una obertura «al més àmplia possible» per a l'arribada de turistes.

En aquest sentit, Chacón ha avisat que el sector preveu unes pèrdues de 15.000 milions d'euros aquest any i estan en perill uns 90.000 llocs de treball: «És un dels sectors que requereixen una ajuda més directa». La consellera d'Empresa i Coneixement ha raonat que l'ajuda pot venir dels ciutadans, si opten per fer les seves vacances a Catalunya: «Hem de reactivar el sector».