Catalunya és una de les regions del món amb més reserves turístiques per a l'estiu

Així ho revela un informe de la plataforma TravelgateX
Turistes passejant a Salou.
Catalunya és la novena regió del món amb més reserves hoteleres per a aquest estiu. | ACN

La incertesa econòmica causada per la crisi del coronavirus ha situat una de les majors ombres de dubte sobre el sector del turisme. Es tracta, és clar, d'un dels puntals de l'economia espanyola. De la temporada d'estiu en depenen moltes qüestions: des de la resistència del propi sector, fins a la recuperació de l'impacte de l'aturada per la pandèmia del comerç i d'altres àmbits econòmics. Una bona temporada turística a Espanya pot esmorteir els efectes d'una crisi que es dona per segura a l'Estat.

Catalunya, cinquena regió amb més reserves d'Espanya

Per fer balanços caldrà esperar al final de l'estiu, però ja es poden començar a intuir algunes tendències sobre com anirà la temporada turística. El portal TravelgateX, especialitzat en la matèria i registra diàriament 3 bilions de recerques diàries d'allotjament —a través d'altres plataformes potser més conegudes, com Booking o Expedia— dona molt bones perspectives a Catalunya: és la cinquena regió espanyola i la novena de tot el món amb més reserves.

Així doncs, la regió amb més reserves a escala mundial és Andalusia. Pel que fa al rànquing espanyol la segueixen les illes Canàries, les illes Balears, el País Valencià i, en cinquè lloc, Catalunya. La majoria de reserves són de turisme espanyol, l'activitat del qual s'ha triplicat. També hi ha hagut un increment del turisme britànic, que representa un 40% de les reserves que ha registrat fins ara el nostre país.

Un bri d'esperança

Sembla, doncs, que Catalunya podria seguir sent un pol turístic de primer ordre aquesta temporada d'estiu, si bé és cert que manca saber fins a quin punt: quines seran les xifres absolutes? Fins a quin punt hi haurà un descens dels volums de visitants? Són incògnites que caldrà resoldre durant la temporada i, sobretot, després. Però és evident que les xifres són un bri d'esperança per a un sector ja molt delmat d'haver perdut el segon període més productiu de l'any, la Setmana Santa.


Comentaris

envia el comentari