YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Catalunya supera el milió de vacunes posades contra la Covid-19

Dimecres es reprendrà l'administració de les vacunes d'AstraZeneca

Una persona preparant una de les dosis de la vacuna d'AstraZeneca amb un vial a les mans
Continua la campanya de vacunació a Catalunya   | Cedida

Malgrat els dubtes que ha generat en els darrers dies la vacuna d'AstraZeneca, que va obligar a aturar provisionalment la seva administració a la població, la campanya de vacunació a Catalunya continua en marxa. Aquest dissabte, amb l'actualització de les dades sobre la pandèmia de coronavirus per part del Departament de Salut, hem conegut que ja s'han administrat més d'un milió de dosis del vaccí contra la Covid-19 a Catalunya.

Concretament, segons els informes publicats pel Govern, ja s'han administrat 1.006.994 dosis de les vacunes contra la Covid-19 a casa nostra. D'aquestes, 663.563 han representat la primera de les dues dosis que ha de rebre cada persona (a l'espera de la de Johnson&Johnson, que només en requerirà una), mentre que 343.431 ja han rebut les dues, completant així la pauta de vacunació per tenir immunitat davant de la malaltia.

Represa de l'administració de la vacuna d'AstraZeneca

Després de superar la barrera imaginària del milió de dosis administrades, la campanya de vacunació a Catalunya tornarà a patir un impuls la setmana vinent. I és que dimecres que ve es reprendrà l'administració de la vacuna d'AstraZeneca, després que s'aturés el procés per culpa d'alguns casos de trombosi com a possible efecte secundari del vaccí.

Tot i que alguns països d'Europa -entre els quals hi havia Espanya- van prendre aquesta dràstica decisió, l'Organització Europea del Medicament (EMA) ha deixat clar que la vacuna «és segura i eficaç». Per aquest motiu, i després que els primers informes preliminars desvinculin la vacuna de la mort d'una dona a Marbella, a l'estat espanyol es tornarà a posar aquesta vacuna a partir de dimecres. El vaccí d'AstraZeneca és la que, en línies generals, s'està administrant a personal essencial menor de 55 anys, com ara policies, bombers o mestres.

A l'espera de modificar, o no, el sector de població que pot rebre la vacuna d'AstraZeneca

Quan l'Agència Europea del Medicament va autoritzar la vacuna d'AstraZeneca, aquesta es va començar a administrar a menors de 55 anys. El motiu era que, en aquell moment, encara no s'havien fer estudis suficients amb gent gran i, per tant, hi havia dubtes respecte als possibles efectes que pogués tenir en aquest sector de la població. 

Ara, però, des del Govern de la Generalitat s'aposta per aixecar el topall de 55 anys. De fet, des del Departament de Salut fa dies que reclamen al govern espanyol que permeti la vacunació del vaccí d'AstraZeneca a tota la població major de 18 anys i creuen fermament que acabarà sent així. En aquest sentit, durant el cap de setmana hi haurà diverses reunions de la Ponència de Vacunes i de la Comissió de Salut Pública per decidir per quins grups es comença, si cal restringir algun perfil i si s'amplia el límit d'edat dels 55 anys.


Comentaris

envia el comentari