La Universitat Rovira i Virgili torna aquest divendres, 10 de maig, a posar sobre la taula una visió acadèmica sobre un problema social de primera magnitud, com a eina de coneixement i debat. Ho fa a través de la Càtedra UNESCO d'Habitatge, que ha organitzat una jornada oberta sobre resolució de conflictes i mediació en l'àmbit de l'habitatge, i que reunirà diversos experts per debatre sobre diversos angles de la matèria. Tindrà lloc a la Sala de Juntes del Campus Catalunya a partir de les 9.30 hores.
[predef]enquesta-tarragona-ciutat-243[/predef]
La Rovira i Virgili ha insistit en abordar la crisi de l'habitatge des de la recerca i l'acadèmia i, de fet, ja fa anys que ofereix uns estudis de postgrau sobre Mediació i Resolució de Conflictes. Amb la mediació, es vol posar sobre la taula una eina professional fora del marc judicial per resoldre aquestes situacions de xoc de legitimitats entre propietaris i llogaters, especialment. La Càtedra entén que com més s'avanci en la línia de noves estratègies i eines dins les competències i els coneixements judicials, més fàcil serà arribar a bon port en aquests processos cada cop més complicats i exigents.
La de Tarragona és, des del 2017, la primera Càtedra UNESCO d'habitatge del món
El prestigi i valor internacional de la Càtedra d'Habitatge de la URV és molt elevat. De fet, la de la universitat pública de Tarragona és l'única càtedra d'estudis d'habitatge reconeguda i avalada per la UNESCO des de principis de l'any 2017. Els seus investigadors se centren en quatre pilars bàsics —l'habitatge com a dret humà, l'accés a un habitatge digne, la seva gestió i organització i l'entesa de l'habitatge com a actiu financer—.
A partir d'aquesta especialització, desenvolupen importants recerques, estudis, propostes i eines de divulgació i debat com la jornada acadèmica d'aquest divendres. Els coneixements de la càtedra de Tarragona han servit per elaborar i crear fins a cinc lleis sobre habitatge que afecten directament a la ciutadania, no només dins l'àmbit de la demarcació.