Imatge de l'home que ha venut el premi a Platja d'Aro.

Cau un milió d'euros de loteria en una petita ciutat catalana: hi ha 10 bitllets

L'Extra d'Estiu de l'ONCE ha repartit un milió d'euros a Platja d'Aro

El Sorteig Extraordinari d'Estiu de l'ONCE, celebrat la nit d'aquest dilluns 15 d'agost, ha caigut a una coneguda ciutat catalana. S'ha repartit el segon premi d'un milió d'euros a Platja d'Aro, que pertany administrativament a l'Agència de l'ONCE de Girona.

A més, una part del primer premi, un total de 10 cupons premiats amb 400.000 euros, ha caigut a Blanes. També al Prat de Llobregat s'han repartit quatre cupons amb 160.000 euros.

Estava en joc, també, un gran premi de 15 milions d'euros i 10 premis d'un milió. D'altra banda, el sorteig també ha repartit fins a 119 premis de 40.000 euros i 2.270 de 1.200 euros. 

Imatge d'un quiosc de l'ONCE
Platja d'Aro rep el segon premi de l'Extra d'Estiu de l'ONCE. | TarragonaDigital

Tanmateix, no és la primera vegada que aquest premi toca a Catalunya. L'any 2020 va caure a Barcelona el premi més gran de 3 milions d'euros i el 2014 es va repartir a Cambrils l'especial de 20.000 milions i també 119 premis més de 60.000 euros. 

El venedor dels cupons premiats de l'ONCE

Albert Busquets és el venedor que ha repartit el premi de Platja d'Aro al seu quiosc de l'Avinguda S'Agaró número 47. Com els 2.400 venedors de l'ONCE de Catalunya, és una persona amb discapacitat. 

Fa cinc anys que treballa per a l'organització i aquesta era la primera vegada que venia un dels cupons premiats. «El que em fa més il·lusió és haver repartit el premi entre la gent del poble que més ho necessita, fins i tot em feliciten pel carrer», explica. 

Primer pla d'una mà omplint una butlleta de la loteria
A Blanes s'han repartit 10 cupons amb 400.000 euros. | Getty Images

Fins a 19.000 treballadors comercialitzen els cupons i el client pot escollir el número que vol gràcies al Terminal Punt de Venda (TPV). O també es poden adquirir des de la pàgina web de l'organització. A Catalunya hi ha més de 10.000 afiliats i més de 15.000 persones formen part de la fundació i del col·lectiu de l'ONCE

L'organització promou una política de joc responsable amb uns sistemes d'avaluació i seguiment molt exigents definits per l'Associació Mundial de Loteries i Apostes de l'Estat.