Cau un 5% el preu de la bombona de butà

El motiu és el descens de la cotització de les matèries primeres

Bombones de butà
El preu mitjà de la bombona de butà baixa un 4,96% | Catalunya Diari

Bona notícia per als consumidors de bombones de butà. El Boletín Oficial del Estado (BOE) va anunciar dilluns que el preu mitjà de la bombona de butà baixarà un 4,96% a partir d'avui. D'aquesta manera, costarà uns 14,97 euros en lloc de 15,33 euros.

Aquest canvi arriba després de les tres pujades consecutives de preu que ha patit la bombona de butà en els últims mesos. En concret, va registrar un augment del 4,93% al novembre, 4,95% al setembre i 4,9% al juliol.

Així les coses, el preu de la bombona de butà arrenca l'exercici 2019 registrant la seva primera caiguda des del mes de maig de l'any passat.

 

Caiguda de les matèries primeres

El motiu que justifica aquest descens del preu del GLP envasat —és a dir, de la bombona de butà—, és principalment la forta caiguda de la cotització de les matèries primeres, la qual ha baixat fins a un 36%. 

Una altra de les raons és la depreciació de l'euro respecte al dòlar (+1,7%), tot i que encara és insuficient per a contrarestar la caiguda de les cotitzacions internacionals.

El canvi de preu arriba després de les tres pujades consecutives que ha patit la bombona de butà en els últims mesos | cedida

 

D'altra banda, el GLP canalitzat ha registrat un descens del 0,4% respecte als preus en vigor per a un consumidor mitjà (500 quilograms l'any). Aquesta caiguda respon a la baixada de les cotitzacions internacionals del propà (-0,3%) i del butà (-2,6%).

Estalvi de 76 cèntims

Aquesta situació es traduirà en els consumidors en una baixada de 76 cèntims en el preu màxim de la bombona de 12,5 quilograms, amb els impostos inclosos. 

Aquest tipus de bombona és la que s'utilitza de manera habitual a les cases, ja que es tracta d'envasos de càrrega igual o superior a 8 quilograms i inferiors a 20 quilograms, i la seva tara sempre és superior als 9 quilograms.

Per aquest motiu, l'economia dels ciutadans es pot veure beneficiada amb aquesta notícia, ja que representa un canvi de preu que passarà de 15,33 euros a 14,97.

Nova revisió al març

La vigència d'aquest nou preu serà de dos mesos, ja que el tercer dimarts del pròxim mes de març es tornarà a fer una revisió per determinar si s'han de fer canvis en el seu cost final. 


Comentaris

envia el comentari