El percentatge de compradors estrangers d'habitatges de luxe a Barcelona cau un 30% en els darrers tres anys

Per nacionalitats, els britànics i els francesos concentren quasi el 25% de les operacions

La venda de pisos de luxe a estrangers ha caigut al llarg dels últims anys
La venda de pisos de luxe a estrangers ha caigut al llarg dels últims anys | CatalunyaDiari.cat

El percentatge de compradors estrangers dels habitatges de luxe a Barcelona s'ha situat en el 20% en els darrers tres anys, davant el 50% que representaven aleshores els inversors forans, segons la immobiliària Barnes Spain. La companyia atribueix el descens a l'auge dels compradors estatals, als nous interessos per altres destins costaners com les Illes Balears, Portugal o Grècia, al context polític a Catalunya o a la conjuntura econòmica i política internacional el descens dels compradors estrangers, que majoritàriament busquen una segona residència per passar-hi les vacances o com a una inversió a mig i llarg termini.

Per nacionalitats, els britànics i els francesos concentren quasi el 25% del total de les operacions, mentre que la resta de països europeus concentren el 60% del total i el 15% restant són xinesos, russos i nord-americans. Les zones més demanades pels compradors estrangers de luxe són Pedralbes, els voltants del Turó Park, Sarrià-Sant Gervasi i l'Eixample i la decisió d'efectuar la compra oscil·la entre els 2 i 8 mesos.

Fugida de l'àrea metropolitana 

  

Segons la directora de les oficines de Barnes a Barcelona, Elizabeth Hernández, la «conjuntura nacional i internacional ha provocat un descens en l'interès dels habitatges de luxe a la ciutat per part dels estrangers, que fins fa poc apostaven per Barcelona com un referent per a la compra o inversió immobiliària a Europa». Sobre els compradors espanyols, Hernández afegeix que «el desenvolupament urbà de l'àrea metropolitana i la competitivitat en els preus també constitueixen una alternativa per a la compra de residències que ofereixen un estil de vida diferent al què ofereix la capital».

  

  

En aquest sentit, assenyala que el comprador local està optant per municipis com Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Cugat, Valldoreix i l'Hospitalet de Llobregat, a més de localitats de la costa com Sitges o Sant Andreu de Llavaneres, entre d'altres.


Comentaris

envia el comentari