Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La Cavalcada dels Reis Mags 2019 a Reus

La Cavalcada de Reis de Reus apareix al 'The New York Times'

L'article publicat per l'important rotatiu se centra en la figura del rei Baltasar, un jove migrant camerunès rescatat per Open Arms quan creuava el Mediterrani

La Cavalcada dels Reis Mags 2019 a Reus
La Cavalcada dels Reis Mags 2019 a Reus | Laia

 

La Cavalcada de Reis de Reus és la protagonista d'un article de l'important rotatiu nord-americà 'The New York Times'. El diari es fa ressó de la campanya impulsada per «Casa nostra, casa vostra», que reclamava que els reis negres de les cavalcades fossin persones refugiades d'aquesta raça, i no pas persones blanques pintades. Signat per la periodista Evelyn Nieves i sota el tíol «African migrants treated as royalty in Three Kings celebration in Spain» —«Migrants africans, tractats com a reialesa en la celebració dels Reis Mags a Espanya»—, el reportatge se centra en la figura d'Honoré Becha, refugiat camerunès que va fer de Baltasar  a la capital del Baix Camp. 

[predef]reus-app-183[/predef]

Reus apareix al 'The New York Times'

Reus ha protagonitzat un article al 'The New York Times'. La Cavalcada de Reis de la ciutat ha estat retratada per tal de donar a conèixer la  figura del rei Baltasar, que aquest any era una persona refugiada rescatada al mar Mediterrani per Open Arms. L'article, signat per la periodista Evelyn Nieves, es va publicar aquest divendres, 25 de gener, dies després de les festes de Nadal. 

El reportatge explica la història d'un grup de migrants africans que va ser rescatat pel vaixell de Proactiva Open Arms. Eren més de 60 persones, incloses dones amb fills petits. Afortunadament, el bot va poder arribar al port de Barcelona i tots van ser acceptats en un programa d'acollida. L'administració els va reubicar a Reus, una ciutat que l'article qualifica de «pintoresca».

El rei Baltasar de Reus era un home camerunès rescatat per Open Arms.
El rei Baltasar de Reus era un home camerunès rescatat per Open Arms. | Laia Solanelles

El rei Baltasar de Reus, un refugiat rescatat al Mediterrani

L'article del 'The New York Times' destaca el contrast entre Reus, una ciutat que «ha transformat el rebuig amb humanitat», i la situació actual, on «els immigrants il·legals s'han convertit en una arma política  quan els EUA volen gastar-se 5,7 bilions per construir un mur i els països europeus han fet un pacte per rebutjar els immigrants». 

El reportatge continua amb el protagonista principal de la història, Honoré Becha. Aquest camerunès de 40 anys va ser una de les persones rescatades per Open Arms i que va arribar a Reus. Uns mesos després d'entrar a la ciutat, l'Ajuntament li va proposar de fer de Rei Baltasar, en el marc de la campanya de «Casa nostra, casa vostra», que buscava l'aparició de persones de raça negra per convertir-se en rei Baltasar.

Mesos després d'haver estat rescatat al Mediterrani, Becha va pujar-se a sobre d'una carrossa per fer feliços els nens de Reus. De fet, es va convertir en el protagonista de la Cavalcada. La història, amb final feliç, l'ha volgut recollir l'article del 'The New York Times'.