El nombre d'accidents laborals a la demarcació de Tarragona durant l'any 2018 va créixer fins als 9.185 casos: un increment del 2,34% respecte al curs anterior. El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha lamentat que, d'aquesta xifra global, 54 van ser sinistres greus i altres sis van ser accidents mortals, el doble que l'any anterior. En comparació amb les altres tres províncies catalanes, Tarragona és la que registra un increment més baix durant el 2018, i se situa per sota de la mitjana.
[predef]tarragona-digital-84[/predef]
Segons CCOO, l'augment dels accidents correspon a «la precarització dels contractes laborals, a una llei de prevenció de riscos obsoleta i a la reducció de les inspeccions a les empreses». El responsable de salut laboral de CCOO, Francesc Montoro, ha alertat del cas concret dels treballadors a temps parcial. «S'ha passat d'una sinistralitat del 24% l'any 2013 al 35% actual», ha reblat en referència a la implantació de la reforma laboral.
El sector serveis concentra el gruix dels accidents laborals a Tarragona
Dels més de 9.000 accidents laborals del darrer any, el 65% es van produir en l'anomenat sector serveis. Un 18% van tenir lloc en l'àmbit de la indústria —la taxa més baixa de tot Catalunya—, i un 11% al sector de la construcció. «Cal actuar no només en la prevenció de riscos, sinó també en el tipus de contractació i en la incidència que té en els accidents» , ha instat Montoro.
A escala catalana, l'any 2018 es va resoldre amb 82 víctimes mortals fruit d'accidents laborals, una xifra que ha encès totes les alarmes al sindicat. «Si per guanyar-nos la vida ens hem de morir a la feina, tenim un problema», ha retret la responsable de CCOO Cristina Torre. «Un de cada quatre contractes a Catalunya dura menys de set dies. Quina formació en prevenció de riscos fan aquests treballadors?», s'ha preguntat.