Els CDR haurien informat dels seus plans a Carles Puigdemont

Es feien servir el que anomenen «terminal de telèfon segur» i, en cap cas, s'ha pogut aconseguir cap gravació telefònica

Puigdemont es burla de Llarena per enviar l'euroordre en castellà
Puigdemont hauria mantingut contacte amb els CDR | ACN

La investigació que duu a terme l'Audiència Nacional en referència a les actuacions que tenien plantejades els CDR pel moment en què es fes pública la sentència del procés, apunten directament a Carles Puigdemont.

Tot i que l'expresident ha estat durant dos anys present, però mirant la situació que pateix Catalunya i els seus excompanys de Govern des d'una forma distant, sembla que el polític estava més a prop del que la majoria es pensa. 

Consultaven la seva estratègia amb l'expresident

Almenys, segons fonts de la investigació a les quals ha tingut accés 'El Mundo', Puigdemont ha estat mantenint de forma constant una relació amb els CDR per tal d'organitzar les actuacions per denunciar la sentència.

En aquest sentit, asseguren que els principals dirigents dels CDR consultaven «puntualment» la seva estratègia i principals passos a seguir a l'expresident. Tot això, s'ha sabut gràcies a l'anàlisi de les comunicacions telefòniques intervingudes als CDR i que, segons les fonts consultades, confirmarien que Puigdemont estava assabentat i que, fins i tot, formava part del pla d'actuació.

Estudien el seu possible grau de responsabilitat penal

Davant aquesta situació, ara l'Audiència Nacional estudia el possible grau de responsabilitat penal de l'expresident en aquests fets. Per aquest motiu, el Tribunal Suprem ja té contra ell una nova ordre de detenció internacional per delictes de sedició i malversació de fons públics. Finalment, cal destacar que la investigació no ho té tan fàcil, ja que tot i que els detinguts han fet al·lusions directes a les comunicacions amb Puigdemont, es feien servir el que anomenen «terminal de telèfon segur».

Per tant, en cap cas s'ha pogut gravar una conversació directa amb ell. Està clar que el polític no està passant pel seu millor moment, ja que, a més a més, aquest dilluns ja es va filtrar que la Fiscalia de Brussel·les té previst demanar a la justícia belga que executi l'euroordre emesa per Espanya contra Puigdemont i que l'entregui per sedició i malversació.

També et poden interessar...


Comentaris
Francesc
Ara resulta , quel el sr. Puigdemont a mes de ser un activista de cuidado, tambe actua com un terrorista de una magnitud fora de serie. !! vaja, vaja ¡¡¡
Nap
Quin nivell companys. No sé ni per que carai segueixo llegint aquest digital. És com veure telecinco versió en text.
Anna
Dons penso el mateix, crec q a partir d'avui, deixo d lleguirlo...el trobo tendenciós i manipulador... apa dons, bon vent i barca nova, Catalunyadiari

envia el comentari