Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Recull de les impressionants imatges del cel rogent d’aquests dies

Normalment, quan les postes i sortides de sol tenen aquest color volen dir que plourà o farà vent a Catalunya, però en aquest cas no indiquen ni una cosa ni l’altra

Impressionant cel rogent al Delta de l'Ebre
Impressionant cel rogent al Delta de l'Ebre | Agustí Descarrega

 

Fa molts dies que veure la sortida o la posta de sol és tot un espectacle. La presència de bandes de núvols alts i prims per tot Catalunya fan que els primers o últims instants de llum solar a l’horitzó siguin impressionants, ja que aquestes pinzellades de núvols agafen uns colors molt intensos, el que es coneix com a cel rogent. 

El vermell, el taronja, el grana o el groc es barregen al cel amb el color blau i la foscor de l’arribada de la nit. Unes imatges molt especials que fan que molta gent pari el cotxe, deixi de caminar o, directament, s’apropi a una zona amb bones vistes per observar aquells instants d’espectacle al cel. De fet, molts de vosaltres ens heu fet arribar les vostres impressionants imatges. Aquestes en són algunes:

Cel rogent al Moianès
Cel rogent al Moianès | MeteoMoià

 

 

Cel rogent, ni pluja ni vent

Habitualment, a Catalunya diem que si el cel és rogent és que anuncia pluja o vent per a les properes hores. Però, en aquest cas, ni una cosa ni l’altra. De fet, ens trobem sota l’efecte de l’anticicló i, per tant, el temps és molt tranquil en general i el sol domina a gran part del territori amb boires a l’interior. Ingredients bàsics del denominat ‘bon temps’.

No obstant, ens trobem al límit del radi d’acció de l’anticicló i, per pocs quilòmetres, no ens afecten els fronts atlàntics que van arribant per l’oest. Això fa que, malgrat que no arriba la pluja a casa nostra, si que arriben les cues dels fronts que porten associades aquestes bandes de núvols alts i prims. 

Són precisament aquests núvols inofensius, que a vegades són una mica més espessos, els que fan que les postes i sortides de sol agafin aquests colors tan impressionants, mentre que de dia hi ha moments de cel enteranyinat. Aquesta situació s’allargarà encara uns dies, a l’espera que aquest cap de setmana l’entrada del vent renovi l’ambient i la nuvolositat. Llavors sí que podrem que el cel rogent anuncia vent.