Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Alumnes asseguts en una escola del Vendrell.

Celaá proposa fer classe a l'aire lliure per «aprofitar el bon temps que té el país»

La ministra destaca que les CCAA tenen les competències «intactes» per gestionar el nou curs

Una escola a Catalunya.
Celáa proposa que es puguin fer classes a l'aire lliure. | ACN

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, recorda que l'única mesura obligatòria pels centres escolars és respectar el metre i mig de distància i aposta per posar aules «a la biblioteca o a l'aire lliure, sota el sostre del pati» per «aprofitar el bon temps que té el país». En una entrevista que publica aquest diumenge 'La Vanguardia', la ministra recorda que les comunitats autònomes «tenen les competències intactes» per gestionar el nou curs.

S'ha «avançat una barbaritat», però hi ha molta feina a fer, segons la ministra

«La definició d'horaris correspon a les conselleries i la recerca d'espais a cada centre», detalla. Celaá  creu que l'escola és «insubstituïble» però diu que «la digitalització és fonamental». Assegura que encara que s'ha «avançat una barbaritat» aquests mesos hi ha «milers d'alumnes desconnectats».

La ministra d'Educació diu que el propòsit del govern de Sánchez és que «cada nen tingui un ordinador portàtil o una tauleta i que tots es formin en educació digital». Per aquesta raó explica que faran un «pla de digitalització amb les comunitats autònomes, finançat amb fons FEDER». A més, explica que inclouran la «formació de docents i les famílies».

A més, recorda que en l'acord al qual han arribat amb les comunitats autònomes, tret de Madrid i el País Basc, «s'inclouen els serveis de transport i menjador», de fet, diu que aquest últim és «una resposta social».

Flexibilitat pel que fa als 15 alumnes

Sobre la proposta de què fins als deu anys es creïn grups estables d'uns 15 alumnes que no hagin de mantenir les distàncies de seguretat, la ministra explica que traslladarà la petició dels consellers de més flexibilitat a Sanitat i assenyala que «no hi ha una ratlla definida». «Potser el grup ideal de 15 alumnes  acabarà sent més gran», reconeix.