Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Cementiri del Sud de Madrid durant la segona setmana de confinament pel coronavirus el 29 de març del 2020

El cementiri de Collserola amplia el recinte islàmic arran del coronavirus

Les restriccions a la mobilitat impossibiliten enterrar els musulmans al seu país d'origen

Les restriccions a la mobilitat impossibiliten enterrar els musulmans al seu país d'origen | patrimonifunerari.cat

Cementiris de Barcelona ha avançat l’ampliació del recinte islàmic situat al cementiri de Collserola. Aquesta ampliació estava previst enllestir-la l’estiu del 2021 i amb les circumstàncies actuals s’ha decidit començar a executar l’obra. Malgrat que amb l’ampliació es guanyarà espai per a sepultures, durant la crisi sanitària no ha faltat espai en aquesta zona del recinte, en la qual hi ha 24 places disponibles.

Aquesta ampliació permetrà la construcció de 72 places més a terra distribuïdes en 24 tombes, a més de dos blocs de nínxols amb un total de 96 sepultures. L’obra començarà per les tombes a terra, que es posaran a disposició quan es vagin finalitzant. 

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

Nínxols i tombes fora del recinte per la pandèmia

El Cementiri de Collserola disposa d’un recinte islàmic des del 1997 amb un centenar de tombes adaptades als principals requisits de la fe musulmana. El recinte es va obrir fruit del diàleg amb la comunitat islàmica de Barcelona i el compromís amb la diversitat cultural de la ciutat.

L’any 2017 es va posar en marxa un segon recinte per adaptar el servei a la demanda. De fet, en aquest recinte islàmic s’ha donat sepultura a moltes persones de la ciutat però també de la resta de Catalunya i d’altres comunitats autònomes.

  

  

A més, Cementiris de Barcelona, per anticipar-se a possibles escenaris davant de l’augment de defuncions derivades de la pandèmia, va localitzar al Cementiri de Collserola un total de 98 nínxols agrupats i 94 places en tombes a terra fora del recinte islàmic però que compleixen els principals requeriments de la fe musulmana.

Molts opten per enterraments al país d'origen

Amb les circumstàncies actuals de la crisi sanitària derivada de la Covid-19, l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’oficina d’Afers Religiosos, ha estat en contacte amb els representants de les comunitats musulmanes de la ciutat. Moltes famílies musulmanes han optat històricament per enterrar els seus difunts al país d’origen, però la situació actual amb restriccions de mobilitat no ho fa viable.

Per aquest motiu, s’ha mantingut el contacte amb les comunitats musulmanes per atendre totes les persones que vulguin enterrar de forma definitiva a  Barcelona o bé fer un sepeli provisional i després de dos anys, si la família ho desitja i sempre que l’autoritat sanitària o judicial ho autoritzi, pugui fer l’enterrament  definitiu al país d’origen.