El centenari taller Julià 911 de Barcelona es trasllada a Montgat per culpa de la Zona de Baixes Emissions

Els gestors de l'establiment han intentat negociar permisos especials amb l'Ajuntament, però han rebut un 'no' per resposta
Imatge de l'equip de Julià 911 amb diversos cotxes Porsche, a les seves instal·lacions del carrer Provença.
Julià 911 atendrà a partir d'ara als seus clients a les noves instal·lacions de Montgat. | www.julia911.com

 

Després de 100 anys al cor de Barcelona, el taller Julià 911, especialista en cotxes Porsche, abaixarà la persiana de les seves instal·lacions del carrer Provença de la ciutat comtal per traslladar-se a Montgat, al Maresme. Ho avança aquest dimecres el digital 'Crónica Global', que assegura que la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) per part del govern Colau ha provocat un descens en el nombre de clients. L'establiment acusa l'Ajuntament de «falta de flexibilitat».

 

Segons explica el gerent de Julià 911, Jan Egui, a 'Crónica Global', «quan van aprovar l'ordenança de la ZBE vam intentar negociar amb l'Ajuntament, demanant permisos especials puntuals per a rodar els automòbils dels clients durant una estona al dia». Tot i això, el consistori els va contestar que havien de cenyir-se «a l'horari de la ZBE -de 7 a 20 hores-, la qual cosa provoca que ens quedem sense la majoria de clients». «No ens han deixat més alternativa que marxar», assenyala Egui.

 

Noves instal·lacions a Montgat

El taller Julià 911, ubicat des del 1920 a l'Eixample barceloní ha trobat un espai de prop de 1.500 metres quadrats al carrer Enriqueta Pujal de Montgat, a 13 quilòmetres de Barcelona, on a partir d'ara atendrà els seus clients. El gerent de l'històric establiment assegura que «no serà el mateix, perquè estem acostumats a donar servei als propietaris de Porsche al centre de la ciutat, fet que facilitava la nostra tasca».

 

Les noves mesures en el marc de la Zona de Baixes Emissions són el motiu de la marxa de la històrica botiga Porsche perquè «la majoria, per no dir gairebé tots, els cotxes que ens porten per a arreglar o posar a punt no passen el tall de la ZBE», comenta Egui. Tot i els intents dels responsables de Julià 911 de negociar amb l'Ajuntament de Barcelona, no van arribar a cap acord i s'han vist obligats a traslladar el seu taller, amb la desena de mecànics que hi treballen, a Montgat.


Comentaris

envia el comentari