Imatge del centre de Barcelona amb taxistes bloquejant el carrer

Centenars de taxistes bloquegen el centre de Barcelona en una nova protesta

Els taxistes amenacen amb el col·lapse en el congrés audiovisual de final de mes | Els VTC també s'han manifestat per la seva part

Nova protesta al centre de la capital catalana per part dels taxistes de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Centenars de taxis recorren aquest matí de dimarts, disset de gener, el centre de Barcelona per manifestar-se en contra de la plataforma Free Now. La protesta sorgeix, ja que aquesta plataforma vol alterar els preus de les tarifes regulades per l'Institut Metropolità del Taxi (IMET).

Abans de començar la marxa, el portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, ha deixat clar que «la tarifa regulada és el més sagrat que té el taxi». També ha afirmat que aquesta protesta també és a favor dels usuaris i dels consumidors. Segons ha explicat Álvarez, només estan autoritzades unes 600 llicències VTC a fer serveis a l'interior de la ciutat comtal.

El congrés audiovisual corre perill

Les companyies d'Uber, Bolt i Cabify no estarien dins d'aquestes llicències, ha afirmat el portaveu. Amb tot, es deixa la porta oberta a altres possibles mobilitzacions durant el congrés audiovisual Integrated Systems Europe (ISE). En cas que no s'avanci en la negociació, els taxistes de Barcelona estarien disposats a col·lapsar la ciutat. «Si això no s'arregla immediatament, pararem la fira», ha declarat contundentment Álvarez.

Aquesta fira audiovisual tindrà lloc entre finals de mes i principis de febre i on s'esperen unes 50.000 persones. En la marxa, hi participen al voltant de mig miler de taxistes, segons el primer balanç de la Guàrdia Urbana, i uns 2.000 vehicles grocs i negres segons Élite Taxi, una associació professional de taxis que lluita pels drets de tots els treballadors i treballadores del sector.

Després de fer el recorregut en marxa lenta pel centre de Barcelona han celebrat una assemblea improvisada a les portes del parc de la Ciutadella. En aquesta han pres la determinació de convocar vaga a partir del proper trenta-u de gener i amb caràcter indefinit. La decisió s'ha pres un cop han constatat que cap representant del Govern rebria els representants del sector desplaçats fins al Parlament de Catalunya.

Els VTC tradicionals també han protestat

Per la seva part, uns 200 conductors i xofers han realitzat aquest dimarts una marxa lenta que ha sortit de l'aeroport del Prat. L'objectiu d'aquesta protesta ha estat denunciar que es troben atrapats en el litigi que des de fa anys mantenen els taxis i plataformes com Uber o Cabify.

«Som un sector que fa una activitat totalment diferenciada. No podem estar regulats en funció d'uns dictats que han vingut del sector del taxi i que ens carreguen d'una reglamentació que no podem assumir i que ens limita», ha declarat el portaveu de l'associació VTC-Gran Turisme de Catalunya, Roman Llort.

Els conductors VTC tradicionals afirmen que la limitació a 600 vehicles decretada a Barcelona resulta insuficient per a grans esdeveniments. En aquest sentit, el sector denuncia que des de la irrupció de plataformes com Uber, Cabify o Bolt, els xofers d'acompanyament han quedat relegats i perjudicats. És per això que demanen l'aprovació de les llicències de tots els seus vehicles i més facilitats per accedir al carril taxi de Barcelona.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp