Centenars de turistes arriben a Espanya: Amuntegats de festa i sense mascaretes

Cal recordar que a causa dels brots, alguns governs autonòmics ha decidit que a partir d'aquest dilluns sigui obligatori l'ús de mascaretes

Policia Local de Calvià (Mallorca) en un operatiu
Els agents han detingut un turista per aldarulls a Punta Ballena | Ajuntament de Calvià

L'obertura del nostre país a estrangers ja es comença a notar, sobretot en destinacions clàssiques com ara les Illes Balears. Aquest passat dijous els turistes anglesos van ser els responsables d'aldarulls i de comportaments poc raonables tenint en compte la situació mundial d'alerta sanitària en la qual ens trobem. Els fets van passar a Magaluf, on es va poder observar a joves ballant damunt de cotxes mentre recorrien els carrers.

Tot i que el turisme a Mallorca ha baixat respecte a altres anys i potser no s'ha vist una congestió de persones tan bèstia com en anys anteriors, la veritat és que cap o pràcticament cap de les persones complia les mesures de seguretat recomanades. Ni respectaven les distàncies de seguretat entre ells, ni es veia cap mascareta pel carrer.

Magaluf, centre d'aldarulls un any més

'IB3 Notícies' es feia ressò dels fets: «I aquestes són imatges de dijous a la tarda a Punta Balena. Els joves omplen els carrers i pugen sobre dels cotxes. A Magaluf hi ha pocs turistes, però com veieu, fan molt escàndol. La festa finalment va acabar amb un jove detingut, segons ha informat la Policia Local de Calvià ».

Però això no és tot, i és que aquest passat divendres va ser el torn de la platja de Palma. Una gran comitiva de persones que lluny de respectar les mesures de seguretat, se les saltaven, van ser els protagonistes. Aquests, no utilitzaven ni mascaretes ni guardaven distància entre els turistes a la zona del carrer Miquel Pellisa.

Al vídeo, es pot llegir un altre missatge del mitjà en què descriu: «Aquesta era la imatge d'ahir, divendres a la tarda, al carrer Miquel Pellisa, a Platja de Palma. La coneguda pels alemanys com Bierstrasse de s'Arenal estava completament plena de gent bevent cervesa.

Les mesures de seguretat entren en vigor avui

Cal recordar que a causa dels brots, el Govern de les Illes Balears ha decidit que a partir d'aquest dilluns sigui obligatori l'ús de les màscares a la via pública, llevat d'algunes excepcions.

Com en molts altres territoris, l'incompliment de la norma pot arribar a comportar multes de fins a 100 euros. Segons han apuntat des del Govern  Balear, s'està ultimant la mesura que farà obligatòria l'ús de la mascareta  i esperen poder aprovar-la aquest mateix dilluns, dia en què es tindrà efectes d'aplicació.


Comentaris

envia el comentari