YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els centres comercials demanen reobrir després de mitja pandèmia tancats

La petició sorgeix arran d'unes dades publicades per l'AECC que revelen que els centres i parcs comercials porten tancats 153 dies des que es va decretar l'estat d'alarma el mes de març passat

Pla obert de les botigues tancades del centre comercial L'Illa Diagonal en el primer dia de restriccions per combatre la covid-19
L'AECC ha demanat al Govern reobrir els centres comercials | Catalunya Diari

L'Associació Espanyola de Centres i Parcs Comercials (AECC) ha demanat a la Generalitat la immediata reobertura d'aquests centres a Catalunya després de mitja pandèmia tancats, per a posar fi a la «discriminació» que viuen respecte a altres sectors, ha informat a través d'un comunicat aquest dilluns.

La petició sorgeix arran d'unes dades publicades per l'AECC que revelen que els centres i parcs comercials porten tancats 153 dies des que es va decretar l'estat d'alarma el mes de març passat, cosa que significa més de la meitat dels dies hàbils a Catalunya. «El tancament per a centres i parcs comercials suposa dos mesos més que les grans superfícies i tres més que la resta de comerç», ha indicat l'associació.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

I ha afegit que la «discriminació» per als comerciants situats en centres comercials —dels quals el 85% són botigues i franquícies petites— podria portar a la pèrdua de més de 15.000 llocs de treball a Catalunya. A més, el sector afronta unes pèrdues acumulades del 60% de la facturació anual.

Per a l'AECC, els centres comercials han demostrat des de l'inici de la crisi sanitària que «són espais segurs i de confiança», i que estan fent un enorme esforç econòmic i de personal per a implementar en tota Catalunya les mesures de seguretat i sanitàries exigides per les diferents regulacions, com a controls d'accés i aforament.

Pimec Turisme s'anticipa a la Setmana Santa

Paral·lelament, Pimec Turisme ha reclamat un pla d'anticipació per a la pròxima temporada de Setmana Santa per al sector «amb ajudes directes, condonació del pagament de determinats impostos i taxes, un fons de solvència i un esquema de quitança dels crèdits ICO».

La sectorial ha demanat en un comunicat aquest dilluns les ajudes «per la greu situació» arran de la pandèmia i les successives restriccions que viuen les empreses i autònoms amb negocis d'activitat turística, així com les que presten serveis auxiliars i subministren productes diversos.

    

D'aquesta manera ho van constatar els membres de Pimec Turisme en l'última reunió de la setmana passada, lamentant també que les restriccions a la seva activitat no vagin acompanyades de «mesures de compensació econòmica reals i efectives» davant la baixada de facturació.

A més, consideren que això està provocant una pèrdua de teixit productiu, amb conseqüències «molt negatives» sobre l'ocupació en un sector clau per a l'economia del país. El sector demana també una acceleració del procés de vacunació de la societat i permetre que es pugui viatjar a la segona residència i desplaçar-se a allotjaments turístics amb reserva per Setmana Santa.


Comentaris

envia el comentari