Cesc Fàbregas, condemnat a pagar 46.000 euros pel seu fitxatge per l'Arsenal

L'empresa Eusara Servicios Deportivos SL li reclamava en concepte de remuneració per la seva intermediació en els contractes signats pel futbolista amb l'Arsenal

Cesc Fàbregas, condemnat a pagar 46.000 euros a l'empresa intermediària dels seus contractes amb l'Arsenal | CatalunyaDiari.cat

L'exblaugrana Cesc Fàbregas ha estat condemnat a pagar 46.442 euros a l'empresa Eusara Servicios Deportivos SL en remuneració de les retribucions fixes percebudes per la seva intermediació en els contractes signats pel futbolista amb l'Arsenal l'agost del 2005 i octubre del 2006, segons ha informat la Sala Civil del Tribunal Suprem. A més, l'actual jugador del Chelsea haurà d'abonar a aquesta empresa el 10% de les retribucions variables rebudes fins al 12 de maig del 2008, percentatge que haurà de fixar-se en execució de sentència.

La sentència ratifica també la condemna a Zirrintza SL —empresa que gestiona els drets d'imatge de l'esportista— a abonar el 10% de les retribucions percebudes del club de futbol anglès. Eusara Servicios Deportivos reclamava a Cesc Fàbregas l'import acordat per les tasques d'intermediació fetes en la subscripció dels contractes signats entre el jugador de futbol i l'Arsenal. En concret, més de 439.000 euros en concepte de comissions vençudes a 31 de desembre del 2009 calculat sobre les quantitats salarials fixes a percebre per l'esportista de l'Arsenal FC fins a aquesta data, més els interessos legals des de la interposició de la demanda. A més, demanava la quantitat equivalent al 10% de les retribucions salarials variables percebudes pel futbolista fins al 31 de desembre del 2009 del mateix club.

Al final, sol·licitava que es condemnés Zirrintza SL al pagament de la comissió pactada pels imports abonats per l'Arsenal i percebuts per aquesta entitat pels drets d'imatge del futbolista. El jutjat de primera instància número 8 de Bilbao va desestimar la demanda en considerar acreditat que Eusara no va intervenir en representació de Cesc Fàbregas en la subscripció dels contractes signats amb el club de futbol anglès, sinó que ho va fer en nom d'aquest club. Així mateix, va rebutjar condemnar Zirrintza SL. Per la seva banda, l'Audiència Provincial de Bizkaia va estimar parcialment el recurs d'Eusara i va condemnar Cesc Fàbregas a abonar a Eusara 46.319 euros en remuneració de les retribucions fixes percebudes i el 10% de les variables rebudes fins al 12 de maig del 2008, percentatge que es determinarà en execució de sentència. De la mateixa manera, va condemnar Zirrintza al fet que aboni el 10% de les retribucions percebudes del club de futbol anglès, percentatge que també es determinarà en execució de sentència.


Comentaris

envia el comentari