Onolfo ha pogut entrar a l'Estadi però no ha tingut accés a les oficines i els vestidors

El CF Reus, obligat a pagar 2.200.000 euros si vol competir

El CF Reus ha de satisfer els deutes amb els jugadors del primer equip i els del filial si vol poder inscriure els seus equips en qualsevol categoria. Pròximament es fixarà la data límit del capítol final

ACTUALITZACIÓ: La Federació Catalana de Futbol ha informat a primera hora de dimecres 7 d'agost que ha rebut la transferència de 30.000 euros sol·licitada, tot i que recorden que el bloqueig federatiu per tramitar fitxes segueix vigent i el CF Reus no podrà inscriure jugadors ni competir en cap categoria fins que no pagui els 2.200.000 euros de deute als jugadors del primer equip i del filial. A més, la reunió prevista per avui dimecres a la FCF s'ha ajornat per motius d'agenda. Caldrà esperar per saber la data límit que tindrà el CF Reus per posar els 2,2 milions que deu als jugadors del primer i segon equip, diners que Onolfo no pensa gastar.

ARTICLE ORIGINAL: O el CF Reus Deportiu paga els quelcom més de 2.200.000 euros que deu als futbolistes del primer i del segon equip o la capital del Baix Camp es poden oblidar de veure futbol amb l’escut de l’entitat ganxeta la temporada 2019-2020 i, amb quasi total seguretat, per sempre. Així de dura és la realitat del club propietat de Clifton Onolfo i que administra durant el concurs de creditors David López.

Transferència ordenada però els diners no arriben

Clifton Onolfo afirmava dilluns estar transferint des de Nova York els 30.000 euros de garantia que demanava la Federació Catalana, operació que ha estat sol·licitada tal com ha pogut comprovar TarragonaDigital.com. Ara bé, la diferència horària i els tràmits a realitzar per moure aquesta quantitat de diners poden jugar una mala passada a l’empresari nord-americà. El banc d’origen dels diners està situat a Califòrnia i la diferència de nou hores pot provocar que la jornada de dimarts finalitzi i la FCF no hagi rebut els diners promesos.

Tot i que l’entorn d’Onolfo ja s’ha encarregat d’avisar a la federació que la transferència s’ha ordenat, aquesta es manté a l’expectativa i només donarà el vistiplau quan els diners hagin arribat a les arques de l’ens presidit per Joan Soteras. Els assessors d’Onolfo tenen prevista una reunió amb la Federació Catalana aquesta tarda per assegurar-se de la posició i possibles actuacions de la FCF.

Oficines de la Federació Catalana de Futbol
Oficines de la Federació Catalana de Futbol | FCF

Dimecres, reunió clau a Barcelona

No serà fins a la jornada de dimecres quan poden produir-se novetats importants. Es preveu una reunió a Barcelona dels serveis jurídics de la Real Federación Española de Fútbol amb la FCF per posar sobre la taula una data límit al CF Reus per a què aquest pagui els més de 2.200.000 euros. És a dir, els ganxets podrien conèixer demà el termini de temps per dipositar aquesta pluja de diners abans de quedar-se sense opcions de competir a cap categoria. I és que la federació espanyola no permetrà que el club s’inscrigui a cap competició si no té habilitats els drets d’inscripció dels seus futbolistes, fet que se solucionarà quan es pagui el deute amb els ja exjugadors.

Onolfo no pagarà els 2,2 milions d’euros

Si hi ha quelcom clar a hores d’ara a l’entorn de Clifton Onolfo és que  no es pagarà aquesta quantitat tan important de diners. Els assessors jurídics del nord-americà tenen clar que si el CF Reus competeix la pròxima temporada no serà perquè s’hagi acatat i pagat el deute amb els exjugadors sinó perquè obtindran una victòria als jutjats mitjançant la sol·licitud de la mesura cautelar. Una visió optimista que no es comparteix des de la Federació Catalana, estament que té força assumit que el conjunt roig-i-negre no obtindrà aquest triomf parcial als tribunals.

A més, l’ens presidit per Joan Soteras té la mateixa postura que l'Ajuntament de Reus en el fet de reconéixer únicament la figura de David López com a representant legal del CF Reus i tenen clar que la situació que travessa l'entitat reusenca pel que fa a la inscripció en la competició és quelcom que no es pot allargar més en el temps  per allò que suposa a la institució roig-i-negra i el seu entorn i per les conseqüències directes i indirectes en la resta del futbol català.