Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'arxiu del Mas Carandell de Reus

Un cicle de xerrades exposarà el potencial de l'economia verda i circular per sortir de la crisi

L'Ajuntament de Reus organitza quatre sessions telemàtiques en el marc del Pla de Reactivació Econòmica i Social

L'economia verda i circular pot ser un pol d'activació econòmica, o almenys així ho veu l'Ajuntament de Reus, que sota el paraigua del Pla de Reactivació Econòmica i Social organitza, els pròxims quatre dimecres, diferents sessions sobre aquest àmbit.

L'objectiu, segons informa el govern, és «promoure la dinamització econòmica i donar a conèixer nous perfils professionals en l’àmbit de la sostenibilitat i la cura del medi ambient». El cicle s'anomena Reactivem Reus i tindrà lloc a través de la plataforma Zoom cada dimecres entre dotze del migdia i dos quarts de dues.

L'economia verda i circular, aposta de futur

El regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, assegura que «l’economia verda és un dels eixos transversals que han d’impulsar els plans de reactivació socioeconòmica, ja marcat des de les directrius de la UE, per la capacitat de transformació que representa».

A la pràctica consisteix a estalviar recursos i que, els que es consumeixin, siguin poc o gens agressius amb el medi ambient. Prats apunta que, des de Mas Carandell, es veu aquest àmbit econòmic com «una oportunitat molt important per reorientar i ampliar l’activitat de moltes empreses i professionals, i generadora de llocs de treball a curt i mitjà termini».

El primer seminari del cicle anirà a càrrec d'Enric Aguilar, director del departament de Geografia de la URV i investigador de C3 Climate Change, i portarà per títol Emergència climàtica. La setmana vinent serà el torn de l'Economia circular i nous perfils professionals, un seminari que oferirà el responsable de l'Observatori de l'FP a la fundació BCN FP, Àngel Tarriño.

Per al 19 de maig s'ha programat una taula rodona titulada Oportunitats de l'economia circular per a les empreses, moderada pel director executiu d'Inèdit Innovació, Jordi Oliver. Hi prendran part David Franquesa, fundador d'Electronic Reuse i investigador de la UPC; Miquel Vidal, coordinador d'Economia circular de la Fundació Formació i Treball, i Javier Fernández, soci fundador de Carbón Vivo.

La darrera sessió, de nou en forma de seminari, serà el dimecres 26 de maig, amb la intervenció de Marc Segura, director general de Solcam, i Gerard Pagès, soci i director financer d'Albert Grup Renovables. El títol de la jornada és Oportunitats i reptes de la transició energètica i l'acció climàtica.