El CIMIR de Reus acull la presentació del documental Commander Arian

El film de la reusenca Alba Sotorra, que serà present en la projecció, va ser finalista als premis Gaudí com a millor documental

El pròxim dimarts, 5 de febrer, a les set de la tarda, el Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR), acollirà la presentació del documental 'Commander Arian', finalista als premis Gaudí com a millor pel·lícula documental.  La projecció comptarà amb la presència de la seva directora, la reusenca Alba Sotorra.

La que fou guanyadora del Premi Gaudí amb el documental 'Game Over', tracta el tema del conflicte sirià a través dels ulls de les lluitadores kurdes en la seva lluita per la supervivència contra Estat Islàmic. A 'Comandante Arian', Sotorra s'endinsa  a primera línia de la guerra de Síria per documentar la lluita de les dones kurdes, així com la revolució feminista a Rojava. La directora reusenca segueix la comandant Arian, de 30 anys, qui forma part de les Unitats de Defensa de les Dones, un cos militar format exclusivament per dones l'any 2012.

La reusenca i directora de 'Comandante Arian', Alba Sotorra, durant el rodatge | ACN

Un film a primera línia de foc

Com una més de la guerrilla kurda, Sotorra es va embarcar al front més actiu del conflicte  per captar les imatges del dia a dia d'aquesta petita revolta feminista enmig del que representa la immensitat del conflicte sirià.

Si bé el film havia de tindre un caràcter més general sobre la situació,  la línia argumental va canviar quan la comandant Arian va resultar ferida en combat. A partir d'aquell moment, i després de ser informada que es trobava en estat crític, la reusenca es va bolcar en la supervivència de la lluitadora, que va sortir viva tot i els cinc trets que li van fer perdre diversos metres d'intestí.