Un de cada cinc autònoms té, com a mínim, un treballador a càrrec

Els autònoms que donen feina a terceres persones han augmentat en un 3% els primers sis mesos de l'any

Un de cada cinc autònoms té, com a mínim, un treballador a càrrec | CatalunyaDiari.cat

Un de cada cinc autònoms, de persona física, té almenys un treballador a càrrec, segons un informe de l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA). Dels 3.287.449 autònoms a l'Estat un 61,3% són persones físiques, uns dos milions, i un 38,7% estan donats d'alta amb algun tipus de societat.

Augmenten en un 3% els autònoms que donen feina a tercers

Durant el primer semestre de l'any, els dos col·lectius han crescut en torn un 1%, però pel que fa als autònoms persona física, que donen feina a terceres persones, l'increment ha estat d'un 3%. Es tracta d'una xifra destacada, ja que és un creixement quatre vegades superior al dels autònoms que no tenen treballadors a càrrec.

El col·lectiu d'autònoms amb més creixement és el grup amb més de cinc treballadors a càrrec, que va augmentar un 8,8% en el primer semestre, arribant als 49.234. D'altra banda, els autònoms societaris ocupadors suposen el 65,9% del total. En general, el 39,1% dels autònoms té treballadors a càrrec i el 30,3% en té entre un i cinc.

Només un 2% dels autònoms és menor de 25 anys

L'estudi revela també certes tendències en el sector autònom, pel que fa a edat i procedència. Pràcticament un de cada dos autònoms, persona física, té entre 40 i 54 anys, el 27,2% més de 55 anys i únicament el 2% té menys de 25 anys. En el primer semestre totes les franges d'edat han registrat un increment i ha estat la de majors de 55 la que més ho ha fet, amb una pujada del 2,4%. Creixen també els autònoms nascuts a l'estranger, que suposen ja l'11,2%

Només un 2% dels autònoms és menor de 25 anys
Només un 2% dels autònoms és menor de 25 anys | Cedida

D'altra banda, cada cop més treballadors per compte propi consoliden els seus negocis. Així, el 66,1% tenen més de tres anys d'antiguitat i un de cada dos fa més de cinc anys que és al capdavant del seu negoci. 

Un 6,3% dels treballadors autònoms treballa també per un compte d'altri

Pel que fa a la base de cotització, el 85,6% dels autònoms (persona física) cotitza la base mínima i únicament el 0,7% té una base de cotització que se situa en més de tres vegades la base mínima. L'estudi explica també que un 6,3% dels autònoms compatibilitza la seva activitat amb una altra per compte d'altri, de manera que 127.502 persones es troben en aquesta situació, segons les dades de juny.

Per sectors d'activitat, els que reuneixen més persones són comerç, agricultura i construcció, que concentren el 44,5% del total d'autònoms. En l'altre extrem, activitats immobiliàries és l'activitat amb menys presència de treballadors per compte propi, amb un 1,1%.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari