URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

Els cinc canvis que haurà de fer el Barça en les pròximes setmanes

L'equip blaugrana tornarà aquest divendres als entrenaments

Jugadors del Barça durant un entrenament
Fins ara només es podien realitzar tres canvis en un partit | FC Barcelona

Aquest dijous les plantilles del FC Barcelona i del RCD Espanyol s'han sotmès als tests de la Covid-19. Un fet que ha significat el primer pas per a la tornada a la normalitat després de la pandèmia del coronavirus. Doncs bé, La Liga i la Federació Espanyola de Futbol han arribat a un acord per aplicar una nova mesura en el cas de reprendre la competició. Els dos organismes han aprovat que els equips puguin realitzar cinc substitucions en tres moments diferents del partit. La mesura s’aplicarà en cas que es puguin disputar les últimes jornades del campionat. 

L’objectiu és afavorir la salut dels jugadors davant l’acumulació de partits que hi pot haver en el moment de reprendre les competicions. Cal recordar que la FIFA també havia fet la proposta dels cinc canvis a l’organisme encarregat de modificar les regles del joc, la International Board (IFAB), qui té l'última paraula sobre si es pot aplicar, o no, a la Primera Divisió. Malgrat això, la RFEF té la competència d’aplicar la mesura a la resta de categories, sense passar per aquest organisme.

Evitar possibles lesions

Segons la FIFA, l’objectiu principal és evitar possibles lesions dels jugadors quan es tornin a celebrar les competicions. Actualment, només es poden realitzar tres canvis durant un partit.

El Barça tornarà aquest divendres als entrenaments

Per una altra banda, el FC Barcelona tornarà aquest divendres als entrenaments amb sessions individuals després que tots els futbolistes hagin donat negatiu en els tests de la Covid-19. El club ha rebut el vistiplau de La Liga  i ha anunciat que iniciarà els entrenaments a les 9.30 hores a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, on s'utilitzaran el Camp Tito Vilanova, el camp 2 i el camp 3 dividits de tal manera que els jugadors tinguin suficient espai per realitzar els seus exercicis.

A més, els jugadors arribaran a les instal·lacions del club amb la roba d'entrenament des de casa per així accedir directament al camp d'entrenament i un cop finalitzada la sessió tornaran a casa sense passar pel vestidor.


Comentaris

envia el comentari