IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els cinc efectes negatius que causa el microones en la salut

Des de fa ja diverses dècades s'ha convertit en un objecte indispensable en les cuines

Persona pulsant un botó d'un microones
El microones s'ha convertit en un electrodomèstic indispensable | Catalunya Diari

Des de fa ja diverses dècades, compta amb un lloc privilegiat en la majoria de les cuines. El forn de microones, o simplement microones, és molt útil a l'hora de preparar aliments fàcilment i ràpidament. Però aquests minuts que t'estalvies de passar entre fogons poden sortir més cars del que penses. 

Els camps magnètics creats per les ones de calor danyen alguns tipus d'aliments i, per tant, també la salut de qui els ingereix. A continuació, et deixem 5 alteracions que pot provocar el microones en l'organisme:

Cansament crònic

Si dorms bé i no tens massa estrès durant el dia però sempre et sents esgotat, pot ser culpa del microones. Les ones redueixen el nombre de glòbuls vermells, encarregats de transportar l'oxigen per tot el teu organisme. La manca d'aquest element químic pot produir fatiga recurrent.

Insomni freqüent

L'exposició a les ones mentre el forn està funcionant d'una manera perllongada, pot provocar que el cos produeixi menys melatonina, l'«hormona de la son», podent provocar desordres en el son i fins i tot insomni.

Malalties inflamatòries

El microones redueix la qualitat nutritiva dels aliments: el camp magnètic destrueix els antioxidants dels aliments, fet que permet afavorir l'acumulació de toxines en el cos. A llarg termini, això es pot traduir en malalties antiinflamatòries.

Falta d'energia

Tampoc les vitamines ni els minerals resisteixen al camp magnètic. En poques paraules, en preparar aliments al microones s'elimina una bona part dels nutrients que contenen, i pot provocar una manca de vitamines si l'ús de l'electrodomèstic és molt habitual.

Càncer

Alguns recipients de plàstic desprenen substàncies cancerígenes quan s'escalfen. Sumant els desordres anteriors provocats pel mateix microones, les defenses poden baixar i incrementar el risc de desenvolupament de càncer a mitjà i llarg termini.


Comentaris

envia el comentari