Un mosso d'esquadra parlant pel walkie del cotxe

Cinc menors estrangers no acompanyats ferits en una baralla a Barcelona

El Govern no ho defineix com un incident racista sinó com una «disputa per temes d'adolescents»

Un baralla la nit de dissabte a diumenge entre dos grups de joves a la Zona Franca, a Barcelona, va acabar amb cinc menors estrangers no acompanyats (MENAs) ferits lleus, que van ser evacuats pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) al CAP de Manso, segons ha avançat el diari 'El Periódico'. Des dels Mossos han apuntat que van rebre un avís a través del 112 però que quan van arribar ja no quedava ningú.

Un testimoni sí que els hauria dit que en la baralla hi haurien menors tutelats implicats. La secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, ha explicat a TV3 que  l'incident es va produir entre cinc menors del centre de la Zona Franca i cinc joves del barri, però que era una disputa «per temes d'adolescents», sense connotacions racistes.

Oliva ha apuntat que aquí no hi ha component racista perquè no es van produir crits xenòfobs ni tampoc hi ha una reiteració, com en el cas de Castelldefels. «Va ser una baralla de 20 minuts», ha conclòs. D'altra banda, ha tret ferro a la comunicació interna que la DGAIA ha enviat als centres demanant que informin si pateixen atacs o agressions d'algun tipus. Oliva ha indicat que no es tracta d'una comunicació a partir d'aquest últim incident, sinó que periòdicament es va demanant informació als centres i preguntant quines necessitats tenen.

Cal Ganxo a Castelldefels
Cal Ganxo és un equipament municipal de Castelldefels on s'han acollit 25 menors estrangers no acompanyats | Cedida

 

25 encaputxats assalten un centre de MENAs a Castelldefels

Aquest passat cap de setmana es van activar totes les alarmes quan un grup d'unes 25 persones encaputxades va assaltar el dissabte al vespre un centre de menors estrangers no acompanyats, els anomenats MENAs, de Castelldefels, al Baix Llobregat. Els fets van passar cap a les 21.30 hores, quan els atacants van entrar a l'edifici fent nombroses destrosses i van intentar agredir educadors i menors tirant-los pedres.

L'equip de professionals va aconseguir protegir els infants, però un d'ells va haver de ser traslladat a l'hospital de Viladecans, la policia investiga si les seves ferides van ser causa d’una caiguda per les escales o dels cops que va rebre. A més, dos educadors van ser atesos per contusions. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha expressat la seva condemna als fets i ha afirmat que les actituds violentes «no tenen cabuda a la nostra societat».