YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Cinc persones a l'UCI per un brot de meningoencefalitis a Espanya

El brot es concentra entre les localitats de Coria del Río i Puebla del Río

Una camilla al passadís d'un hospital
Un brot de meningoencefalitis comença a preocupar diversos hospitals andalusos  | EP

Als hospitals sevillans comença a preocupar un nou brot i no és de coronavirus. Durant el dia d'ahir, fins a 18 veïns de Coria del Río i Puebla del Río han desenvolupat meningoencefalitis l'origen del qual de moment es desconeix. Del total de casos registrats, 16 han necessitat hospitalització, sent cinc d'ells ingressats en unitats de vigilància intensiva (UCI), a causa de la gravetat..

Es creu que aquesta infecció vírica podria ser fruit de la picada d'un mosquit. Els principals símptomes són el mal de cap, la febre, nàusees o vòmits. Fins ara, i segons les dades del Centre Europeu per al Control de Malalties, enguany únicament s'havien detectat 12 casos d'aquesta malaltia a Europa, 10 a Grècia i 2 a Romania, per la qual cosa l'augment de casos aquí a Espanya en tan poc temps preocupa molt als experts.

De moment se n'investiga la seva procedència

Una de les principals hipòtesis sobre les quals es treballa és que es tracti d'una malaltia associada a la picada de mosquits. En un primer moment, les hipòtesis indicaven que es podia tractar de la febre del Nil Occidental, encara que la Conselleria de Salut i Famílies de la Junta d'Andalusia descarta de moment que es tracti d'aquest mosquit, després de prendre les mostres necessàries dels pacients, perquè la PCR per a la febre del Nil ha donat negativa.

És per això que els experts continuen investigant l'origen per a intentar erradicar aquest brot al més aviat possible. Els efectes d'aquest virus infeccions són molt greus per als pacients: «S'han realitzat enquestes epidemiològiques orientades a detectar algun vincle comú i s'ha informat els ajuntaments on es concentren aquests casos», informa les autoritats andaluses.

Malgrat no ser un virus que es transmeti de persona a persona, la Junta d'Andalusia ha elaborat una sèrie de recomanacions per a evitar més afectats, que inclouen l'ús de mosquiteres en portes i finestres, no estar a l'aire lliure entre el capvespre i l'alba, deixar les llums apagades per a evitar l'entrada de mosquits, evitar els perfums intensos que els atreuen, tenir una correcta higiene corporal, l'ús de roba que cobreixi el màxim la pell i sacsejar-la en cas d'haver estat tendida en l'exterior i, en cas d'usar repel·lents, seguir les recomanacions sobre les instruccions d'ús.


Comentaris

envia el comentari