Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de l'Oficina d'Atenció Ciutadana de Reus

La cita prèvia serà un requisit en totes les oficines municipals d'atenció a Reus

La mesura entrarà en vigor a partir del dilluns 25 de març i pretén millorar el servei

Imatge d'arxiu de l'Oficina d'Atenció Ciutadana de Reus
Demanar cita prèvia serà indispensable per qualsevol tràmit a Reus. | TarragonaDigital

 

L'Ajuntament de Reus ha anunciat que, a partir del dilluns, 25 de març, la sol·licitud de cita prèvia serà un requisit indispensable perquè la ciutadania pugui ser atesa a les oficines del servei municipal. L'objectiu d'aquesta nova mesura és  millorar l'atenció als ciutadans, garantint així, una hora prefixada d'atenció i limitar el temps d'espera dels usuaris. 

Si ens fixem amb les dades dels dos primers mesos d'aquest any, les diferents oficines municipals d'atenció a la ciutadania realitzen una mitjana de 10.300 atencions al mes, de les totals només  unes 4.250 s'han sol·licitat per cita prèvia. Segons informa l'Ajuntament de Reus, el requisit de  la cita prèvia ajudarà a reduir el volum de persones i el temps d'espera a les oficines d'atenció per tal de donar un servei més personalitat i de més qualitat. 

Com fer la sol·licitud de la cita prèvia a Reus

El consorci ha posat a disposició de la ciutadania diverses maneres per poder sol·licitar la cita prèvia. Es pot demanar per internet  a través d'aquest enllaç, o bé  trucant al telèfon 010 o al 977 010 10, tot i que, l'Ajuntament recomana la via en línia perquè és un recurs més àgil i sense esperes. 

Si s'opta per la via telemàtica, el ciutadà o ciutadana podrà descarregar-se un codi QR als seus dispositius mòbils que facilitarà la identificació i l'atenció presencial, perquè l'usuari o usuària es trobi a les oficines no haurà d'esperar per obtenir cap tiquet  d'atenció i podrà ser atès directament. 

Millores en el servei gràcies a les noves tecnologies

Una de les principals millores que s'ha introduït és el servei de gestió de cues. El nou sistema permet als usuaris fer un seguiment en directe de la cua d'espera i, preveure així, quan podran ser atesos. Aquest seguiment es podrà fer tant dins com fora de les oficines d'atenció, a través de l'aplicació per a mòbil o a través de la pàgina web. 

Les oficines d'atenció ciutadans de l'Ajuntament de Reus amb servei de cita prèvia són les següents: Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), l'Oficina d'Habitatge, l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME), l'Oficina Tècnica Empresarial, el Servei d'Atenció a l'Immigrant, el  Servei d'Atenció i Informació al Contribuent (SIAC), Eficiència Energètica i els Serveis Tècnics d'Activitats