Albert Rivera a El Objetivo

«Bona nit Alberto»: una ciutadana es refereix a Rivera amb el seu nom castellà

Durant la intervenció del líder de C's a 'El Objetivo', una ciutadana basca ha «canviat» el nom del candidat i l'ha assenyalat com «anticonstitucionalista»

El programa 'El Objetivo' presentat per Ana Pastor  està sent un dels més recurrents en aquesta campanya electoral a l'hora de portar polítics per respondre les preguntes de la ciutadania.L'últim a afegir-se a la llista ha estat el líder de Ciutadans, Albert Rivera. 

Durant la seva intervenció en el programa, va succeir un moment que recorda a una situació similar que va protagonitzar Carod Rovira. A l'antic líder d'ERC un ciutadà se li va adreçar com a «José Luis», i la seva resposta encara es recorda en l'actualitat:  «Em dic Josep Lluís. Aquí i a la Xina Popular». 

Ara, una situació similar però amb una altra resposta molt diferent ha succeït amb Rivera. Una ciutadana del País Basc ha començat la seva pregunta amb un «Bona nit Alberto». 

El líder de la formació taronja no ha defensat que el seu nom era Albert. En realitat, però, no ho és: tal com va revelar-se les eleccions anteriors, el seu nom real és Alberto Carlos. 

  

Llista de canditats de Ciutadans
Llista de Ciutadans, on es pot veure el nom real d'Albert Rivera | Cedida
 

La ciutadana qualifica el líder de C's com «anticonstitucionalista»

Edurne de Barakaldo, la ciutadana que anomena Alberto al candidat a president, no acaba allà. L'assenyala d'anticonstitucionalista perquè vol eliminar un dret constitucional: el cupo basc. «Per eliminar-lo, vostè necessita canviar la Constitució que preveu el cupo, i necessita 220 diputats i un acord amb el parlament basc, on vostè no té cap representació. O sigui que ho tindrà difícil».

Rivera, per la seva part, afirma que el cupo no li sembla malament perquè es troba a la Constitució. El que li sembla malament és «que es pacti a una cambra obscura entre el Govern d'Espanya i el Vasc». La ciutadana, però, no troba la resposta del tot completa. 

«Eliminaria el cupo?» torna a insistir. Rivera xiuxiueja: «Si algun espanyol em deixa 220 diputats...». Un cop més, no sembla suficient per a la basca. «No m'ha contestat», reitera.

Ana Pastor, per la seva banda, intenta trencar el moment de tensió:  «Com pot veure, aquí els ciutadans també 'repregunten'».  El líder de Ciutadans finalitza la qüestió: «A mi no m'agrada que hi hagi un sistema diferent perquè tots som iguals». 

Albert Rivera passa per 'El Objetivo' quan les enquestes el situen com uns dels pitjors parats a les pròximes eleccions, amb un màxim de 20 diputats i sent superat per partits com ERC. Al País Basc, tal com ja li han fet saber, el seu partit no va aconseguir cap representació.

També et pot interessar...