Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Els ciutadans de Calafell i de Cunit, farts de la deficient recepció de la TDT

Els dos ajuntaments han engegat un estudi per fer reclamacions a la Generalitat

Imatge de Calafell Poble.
Imatge de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

Els ciutadans de diversos nuclis de Calafell i de Cunit fa temps que es queixen de la deficient recepció de la TDT que tenen a les seves llars. És un problema enquistat que, fins ara, no ha trobat solució.  L'últim intent dels ajuntaments dels dos municipis és un estudi sobre la cobertura que té la TDT a Calafell i Cunit, per reclamar després solucions a la Generalitat, que és la que té competències en l'àmbit de les telecomunicacions.

L'estudi ha estat encarregat a l'empresa BCN Projecta Associats SL, els operatius de la qual estaran prenent mesures pels carrers de les dues poblacions els pròxims dies. L'objectiu que tenen és documentar les deficiències en la recepció del senyal televisiu. A més de la mala recepció, també hi ha molts canals que no es poden agafar.  Per agafar mesures, els tècnics faran servir una torreta desmuntable de dotze metres d’altura.

 

Una torreta de dotze metres d'altura

Des de l'Ajuntament de Calafell han volgut avisar als veïns de la presència d'aquesta gran torreta de dotze metres perquè ningú s'estranyi,  afegint que només estarà instal·lada de forma provisional als llocs on es munti. L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat que els repetidors existents «funcionen correctament, llevat de les avaries puntuals que pot patir qualsevol instal·lació, però hi ha zones d’ombra on la TDT no es veu bé, a més de molts canals que no arriben».

L’Ajuntament de Calafell també ha aprofitat per recordar que la implantació de la telefonia 4G «és la responsable del 90% de casos d’interferències en la recepció de la TDT». L’Administració central ha creat un procediment per solucionar de forma gratuïta aquest problema. Els afectats han de posar-se en contacte amb Llega 800, mitjançant el telèfon gratuït 900 833 999 (de dilluns a dissabte, de nou del matí a deu de la nit) o mitjançat una web on també es poden comunicar les incidències. Es pot obtenir més informació en aquest enllaç.