TV3

C's denuncia a Europa missatges d'«odi contra Espanya» de dos col·laboradors de TV3

La formació considera que les seves paraules contradiuen la directiva europea de serveis de Comunicació Audiovisual

La vicepresidenta de la Comissió de Llibertats Civils del Parlament Europeu, Maite Pagazaurtundua, ha denunciat aquest diumenge, 18 d'octubre, davant la Comissió Europea, els missatges de col·laboradors de TV3 «incitant a l'odi contra Espanya», segons ha informat Ciutadans. En concret, Pagazartundua ha fet referència a les declaracions de la tertuliana Pilar Carracelas i de l'humorista Jair Domínguez, que aquesta setmana «han abocat missatges d'odi contra Espanya i, concretament, el segon d'ells, contra Madrid, a la televisió pública autonòmica, TV3».

«Permetre missatges d'odi en una cadena pública no fa res més que fomentar la violència a Catalunya»

L'eurodiputada de Ciutadans considera que aquestes declaracions van en contra de la Directiva europea de Serveis de Comunicació Audiovisual, «que estableix clarament l'obligació que tenen els Estats membres de protegir el públic de continguts que incitin a la violència o a l'odi». «Els governs espanyol i català estan promovent el discurs d'odi contra Espanya en permetre i finançar la difusió de missatges estigmatitzants», ha assegurat l'eurodiputada de Ciutadans.

En aquest sentit, la diputada liberal al Parlament Europeu ha preguntat a l'executiu comunitari si considera que la difusió d'aquests continguts pot anar en contra de la legislació europea i, per tant, si pensa investigar si TV3 està protegint de manera adequada l'espectador contra la incitació a l'odi i la violència. «Especialment els serveis de ràdio i televisió públics han de ser molt cauts a prevenir la difusió de contingut inadequat. Europol ja va advertir que cada vegada més joves són víctimes del creixent fanatisme etnonacionalista a Espanya i permetre missatges d'odi en una cadena pública no fa res més que fomentar la violència a Catalunya», ha conclòs.

Maite Pagazaurtundua és la germana d'un policia nacional assassinat per ETA a Guipúscoa l'any 2003, Joseba Pagazaurtundua; i porta gairebé trenta anys dedicats a la política. Va ser diputada al Parlament del País Basc entre 1993 i 1998 i regidora a l'Ajuntament d'Urnieta, el seu municipi, entre 1999 i 2007; sempre sota les sigles del Paritt Socialista d'Euskadi. El 2013 va marxar a Unió, Progrés i Democràcia, formació per la qual va ser eurodiputada entre 2014 i 2019, quan va saltar a Ciutadans per seguir sent, aquest mandat, diputada del Parlament Europeu.