Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Clara Ponsatí, candidata de Lliures per Europa

Ponsatí demana diners per pagar la seva defensa perquè JxCat no l'hi costeja

Ponsatí no és afiliada a cap partit i, per tant, és ella mateixa qui s'ha de cobrir les despeses

Clara Ponsatí, ex consellera d'Ensenyament, durant la campanya electoral de les eleccions europees 2019.
Clara Ponsatí demana finançament per a la seva defensa a través d'un web. | Catalunya Diari

L'ex consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Clara Ponsatí, es troba residint a Escòcia des de la primavera de 2018 i s'ha enfrontat a diversos processos judicials d'euroordre de detenció. Aamer Anwar és l'advocat que lidera la seva defensa i qui, almenys fins ara,  ha gestionat tots els embats jurídics als quals s'ha enfrontat l'ex consellera i que ha pogut resoldre amb èxit.

És una obvietat, però, que  els serveis jurídics de la seva defensa cal pagar-los i és justament en aquest punt on Ponsatí no compta amb les facilitats que poden tenir altres antics companys del govern de Carles Puigdemont. L'ex consellera d'Ensenyament ha optat per recaptar fons a través d'una pàgina web britànica.

Ponsatí, sense el suport econòmic de cap partit polític

El seu cas és particular: Clara Ponsatí no està afiliada a cap partit polític i malgrat haver anat a candidatures de JxCat —aquesta mateixa setmana es convertirà en eurodiputada de la formació, 'a priori'—,  no compta amb el suport econòmic de cap formació política, segons relata ella mateixa a la plataforma. «Agraeixo que hagueu contribuït a la causa, però  no soc membre de cap partit politic i depèn només de mi aconseguir fons per a la meva campanya jurídica  contra l’Estat espanyol», explica Ponsatí.

L'ex membre del govern de Catalunya demana 200.000 lliures —gairebé 240.000 euros—  per pagar les despeses del seu advocat. Per ara, n'ha recaptat gairebé 170.000 a través de la campanya de captació de fons amb més de 4.600 ajuts diversos. Fa tot just uns dies, Ponsatí publicava una «petició urgent d'ajut financer» davant la imminència del judici d'extradició definitiu, que s'ha de celebrar a la primavera.

També et pot interessar...