Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Professional sanitari atenent un pacient al servei d'urgències a l'Hospital de Palamós

Clara Prats, investigadora de la UPC: «Aquestes setmanes ha fallat el teletreball»

Assegura que el teletreball és «una de les mesures anti-Covid menys nocives, tant a escala personal com econòmica»

Professional sanitari atenent un pacient al servei d'urgències a l'Hospital de Palamós
La investigadora Clara Prats assegura que el pic de mortalitat d'aquesta segona onada arribarà a finals de novembre. | ACN

La investigadora del Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la UPC, Clara Prat, ha defensat que el teletreball és «una de les mesures anti-Covid menys nocives, tant a escala personal com econòmica». Ho ha dit en una entrevista al programa 'Via lliure', de RAC 1, en què ha explicat que «a tots ens agrada treballar cara a cara, però si fas un bon teletreball, podràs mantenir la feina i seguir cobrant». En aquest sentit ha manifestat que l'actual situació fa necessari «mantenir aquesta mesura durant uns quants mesos».

Sobre les restriccions imposades pel Govern durant les últimes setmanes —tancament de bars i restaurants, confinaments perimetrals i recomanació de teletreball, entre altres—, Prats ha comentat que «hem vist l'efecte d'algunes d'elles», tot i que ha lamentat que «aquestes setmanes ha fallat el teletreball, ja que ens hagués ajudat a arribar en una millor situació al moment d'aplicar les noves mesures que s'han implantat» aquests darrers dies.

El primer objectiu és reduir la velocitat de transmissió per sota de l'1

En la seva intervenció al 'Via lliure', Clara Prats ha anunciat que el pic de morts d'aquesta segona onada arribarà a finals de novembre. Segons el calendari que ha explicat la investigadora catalana, el primer objectiu és reduir la velocitat de transmissió, l'Rt, per sota de l'1, una xifra que l'experta creu que arribarà durant la pròxima setmana. Aquest diumenge, la taxa se situa en l'1,21, acumulant sis dies de lleuger descens.

Una vegada s'aconsegueixi reduir l'Rt per sota de l'1, els casos nous començaran a reduir-se, mentre que al cap de pocs dies també baixarà la incidència acumulada a 14 dies. Tot i això, Clara Prats ha assenyalat que aquest descens trigarà encara a traslladar-se a les unitats de cures intensives, un fet que provocarà que el pic de mortalitat arribarà a finals del mes de novembre.

Davant aquesta situació, la investigadora ha avançat que «tenim per davant unes setmanes molt complicades», durant les quals «és clau reduir la mobilitat, perquè estaríem a la meitat o el terç del camí», ha advertit Prats.