Imatge d'un home d'esquenes assegut

Les claus per fer el teu treball de final de grau

Et presentem alguns consells que cal tenir en compte perquè el teu treball de fi de grau sigui tot un èxit

Com a darrer pas per obtenir la titulació, els estudiants universitaris han d'enfrontar-se al Treball de Fi de Grau, o el que és el mateix, el projecte de final de carrera.

Es tracta d'un treball que tracta sobre el tema que l'alumne esculli i on ha de posar en pràctica el que ha après al llarg de la carrera. Aquest projecte és com el colofó a anys d'estudi. No obstant això, no cal pensar que és un simple tràmit, ja que aquest treball equival a una mena d'examen final. Després de tant  de camí recorregut, de tantes nits d'estudi, no voldràs fallar a l'últim moment.

A continuació et presentem algunes claus que has de tenir en compte perquè el teu projecte de fi de carrera sigui tot un èxit.

L'elecció del tema

Ha de ser un tema molt específic, cal evitar perdre's en temes generals. Aquest estudi ha de versar sobre un apartat molt concret relacionat amb la titulació que curses. Per descomptat, ha de ser un tema d'estudi que t'agradi i et motivi, tingues en compte que passaràs moltes hores investigant-ho.

Organitza't

El projecte de fi de carrera et prendrà temps, així que no és bona idea deixar-se portar per la improvisació i deixar-ho tot per a l'últim moment. Estableix un horari i un calendari de treball, en aquest sentit sempre s'agraeix l'ajuda d'un tutor que et guiï al llarg del camí, tant per a l'elecció del tema com per a les fases de desenvolupament del projecte següents.

Buscar la informació

Internet i les noves tecnologies tenen molts avantatges per a la recopilació d'informació, però també ens han fet imposar certes limitacions. O potser els periodistes no treien exclusives abans de l'aparició d'internet? Et garantim que no trobaràs tot el que necessites per al teu projecte final de carrera a internet. Hauràs d'anar a biblioteques, arxius, fer enquestes, entrevistar experts en la matèria, etc.

Això no és un text literari

A l'hora de redactar, tingues en compte que els continguts han de ser el més clars i concisos possible. Cal anar per feina, centrar-se en la informació útil sense fer embuts ni omplir amb informació irrellevant. Sens dubte, també cal deixar de banda els tics de redacció literària o periodística i centrar-se en una escriptura acadèmica.

Atents als requisits del projecte

Pot ser que la teva feina sigui magnífica, però si la lliures en un format inadequat o no estàs atent a les dates o documentació que has de lliurar per poder defensar-la, molt ens temem que et tocarà tornar a la següent convocatòria.

Assaja la teva defensa

Un dels moments més 'tensos' arriba quan cal defensar el projecte davant d'un auditori. Durant aquesta defensa, has de demostrar que tens