Taules i cadires en una classe buida d'una escola

Clausuren una escola a Sevilla amb 60 nens en quarantena després d'un positiu de coronavirus

El centre està actualment tancat mentre es realitzen les tasques de desinfecció

L'escola infantil municipal 'Blancanieves' del municipi sevillà de Benacazón ha tancat les seves portes en detectar-se un cas positiu de Covid-19 en el seu personal docent, concretament de la directora de les instal·lacions, tal com confirma l'Ajuntament.

En aquest sentit, indica que Asisttel Infància, empresa concessionària del servei de guarderia, ha comunicat aquest dijous un cas positiu per PCR, que es produeix després del negatiu ofert dies abans per la prova ràpida de diagnòstic que la Junta d'Andalusia realitza a tots els docents abans de la seva incorporació després del període vacacional.

El centre està tancat i en ell s'estan desenvolupant tasques de desinfecció, mentre que es recomana als familiars dels alumnes del centre que, «per seguretat, romanguin en els seus domicilis», mentre es fan els rastrejos oportuns.

Reprenen les mobilitzacions per l'educació i la sanitat

En aquest sentit, per al dimarts està prevista una concentració a les portes del centre de salut de Palmete «per la falta de pediatres». Així mateix, «les retallades estan provocant, entre altres coses, que siguin necessari 20 dies per a obtenir un reconeixement per telèfon», ha informat a Europa Press el portaveu de Barris Farts, Juan García.

García ha recordat que el passat dia 11 ja es va dur a terme una protesta, organitzada per la plataforma veïnal Pi Montà Crida Basta, al costat del centre de salut Pi Montà A d'aquesta barriada sevillana, «per la falta de personal mèdic d'atenció primària», restringit a només quatre facultatius d'una plantilla de deu, tal com van denunciar durant l'acte.

Els rebrots de coronavirus amenacen la imminent reobertura de centres escolars a Espanya i, per la seva banda, el president espanyol ha demanat a les comunitats autònomes que no tanquin col·legis de manera unilateral. De fet, i en aquesta línia, el conseller d'EducacióJosep Bargalló, va explicar que les escoles a Catalunya estarien obertes en cas de brots, ja que es permetria als treballadors essencials dur-hi els seus fills.