Correus permetrà retirar o ingressar diners als clients del Santander a 1.019 oficines de Catalunya

L'objectiu d'aquest acord entre ambdues entitats és arribar a municipis on no hi ha sucursals bancàries

Imatge d'una oficina de Correus a la ciutat de Madrid
A partir de l'any vinent, els clients del Santander podran retirar o ingressar diners a les oficines de Correus. | ACN

Correus i el Banc Santander han signat aquest dijous un acord perquè, a partir de l'any vinent, els clients de l'entitat bancària puguin retirar diners en efectiu a les oficines del servei postal. En concret, 1.019 oficines de Correus a Catalunya permetran fer aquests serveis financers bàsics. A més, Correus també permetrà portar diners a qualsevol domicili a través dels carters als clients del Santander.

En total, l'acord arribarà a 4.675 punts d'atenció de Correus a tota Espanya i ha estat signat pel president de Correus, Juan Manuel Serrano, i el conseller delegat de Santander España, Rami Aboukhair, han informat l'entitat financera i Correus en un comunicat conjunt. L'objectiu d'integrar serveis financers a Correus és arribar a municipis on no hi ha sucursals bancàries i, de fet, les operacions seran gratuïtes per als residents de zones on no n'hi ha.

Segons les dades del Santander, al 75% dels municipis amb menys de 1.000 habitants on no tenen oficina hi ha atenció de Correus. Així, a partir de l'any vinent, Santander arribarà a un 66% de la població que fins ara no tenia un servei efectiu en el seu municipi. El servei bancari dins d'entitats de Correus ja s'utilitza a països com el Regne Unit. Entre els municipis catalans que tindran aquesta opció hi ha, entre altres, Sant Fruitós del Bages o Bigues i Riells.

El Banc Santander aprova la retribució que rebran els accionistes

El consell d'administració de Banc Santander va acordar aquest dilluns proposar a la junta general d'accionistes una retribució en efectiu de deu cèntims d'euro per títol per abonar l'any 2021. En cas que la junta aprovi el plantejament, el pagament es farà amb càrrec a la reserva per prima d'emissió. També estarà condicionat al fet que les recomanacions del Banc Central Europeu (BCE) ho permetin i se n'obtingui l'autorització, a que després del pagament el banc mantingui la ràtio de capital exigit i a que no excedeixi el 50% del benefici ordinari consolidat. També se sotmetrà a la junta un pagament en accions equivalents a 0,10 euros per acció com a remuneració complementària del 2019.

Així mateix, el consell d'administració va decidir traslladar de Santader a Boadilla del Monte (Madrid) el lloc de celebració de la junta general d'accionistes, que tindrà lloc el pròxim 27 d'octubre, amb l'objectiu de minimitzar desplaçaments i protegir la salut d'accionistes, treballadors i altre personal vinculat a l'organització de l'esdeveniment.


Comentaris

envia el comentari