Foto de família dels jugadors precontractats pel CF Reus amb la presència dels tècnics, advocats i del propietari de la SAE

Clifton Onolfo fitxa els primers jugadors per al CF Reus

El propietari del club roig-i-negre vol començar la pretemporada com més aviat millor i presentarà mesures cautelars per jugar a Segona Divisió B

L’actual propietari del CF Reus, Clifton Onolfo, està realitzant les primeres passes per assegurar la continuïtat del futbol a la ciutat. El nord-americà, que divendres va tornar a la capital del Baix Camp, treballa al marge de l'administrador concursal David López per reactivar la parcel·la esportiva de l'entitat i guanyar pes en l'argumentació que realitzaran als jutjats quan aquest divendres demanin la suspensió cautelar que els permeti quedar inscrits a Segona Divisió B. Sota el consell legal del bufet d'advocats liderat per David Peña, Onolfo s'ha posat en marxa per intentar que el club pugui competir pròximament. L'objectiu és la categoria de bronze del futbol estatal però, per si la lluita als jutjats no té èxit, avui mateix s'han transferit els fons econòmics que ha exigit la Federació Catalana per inscriure el primer equip a Tercera Divisió i el segon a Primera Catalana.

Petició de la cautelar amb arguments de pes

Els serveis jurídics contractats per Clifton Onolfo ja estan treballant en la redacció de les mesures cautelars que permetin al CF Reus recuperar la plaça a Segona Divisió B que no va poder formalitzar per, com va informar la Real Federación Española de Fútbol, no haver pagat l'aval exigit. No serà fins divendres quan s'entregarà la petició als jutjats. Peña i el seu bufet estan convençuts que la cautelar serà aprovada, fet que no es coneixerà de forma definitiva fins als següents tres o quatre dies laborals posteriors a la presentació del document. És a dir, fins a la setmana vinent no hi haurà novetats al respecte. Des de Peña i Nofuentes ADV recorden el cas de l'Orihuela en la temporada 2012-2013, quan aquest no va presentar l'aval de 200.000 euros quan es trobava en concurs de creditors. Després de lluitar als jutjats i deixar clar que la normativa establia que en aquell cas no era necessari presentar l'aval perquè el club es trobava intervingut pel concurs, la RFEF va haver d'admetre el conjunt valencià al grup tercer de Segona B a principis de setembre, quan la temporada ja estava començada. A aquest argument, es vol sumar la reactivació de la part esportiva del club per donar més solidesa a la petició. A més, si l'objectiu és competir aquesta temporada sigui quina sigui la categoria, ja s'han de començar a posar els pilars de la campanya.

Clifton Onolfo signant els precontractes dels set jugadors presents en la jornada d'avui
Clifton Onolfo signant els precontractes dels set jugadors presents en la jornada d'avui | Joan Alfons López

Pel que fa a les relacions amb la Federació Catalana, Onolfo afirma que durant el matí d'avui ha realitzat el pagament dels 30.000 euros sol·licitats. D'aquesta xifra, 18.000 euros corresponen a la inscripció per sortir a jugar a Tercera Divisió i els altres 12.000 euros són per pagar els arbitratges i les possibles sancions que caiguin durant el desenvolupament de la competició. Onolfo i els seus advocats s'han desplaçat aquest matí cap a Barcelona per presentar-se a les instal·lacions de la FCF i tenir una reunió per informar personalment del procés que travessa l'entitat reusenca.

Catorze jugadors precontractats

Clifton Onolfo afirma que ja disposa de catorze jugadors que han donat el vistiplau a unir-se al seu projecte. La meitat han estat presents aquest matí a les instal·lacions de l'Estadi Municipal, concretament a la zona del bar. Ha estat allà, lluny de les oficines, on el nord-americà ha anat estampant la seva signatura en el precontracte, unint-se a les rúbriques dels jugadors i a l'espera, amb un espai en blanc, de la firma de l'administrador concursal David López. En els documents precontractuals es deixa clar que l'acord no serà total i vinculant fins que no se signi el contracte de treball definitiu, a més de trobar-se a l'espera de l'aprovació de la tramitació de les llicències federatives i del vistiplau de l'administrador. Si finalment els ganxets surten a competir i el projecte es consolida, els contractes es convertiran en reals i els jugadors es comprometran amb el club fins al juny del 2020, durada que es pot estendre fins per dues temporades més si el club ho creu adient.

Els jugadors, dirigint-se a l'interior de les instal·lacions de l'Estadi
Els jugadors, dirigint-se a l'interior de les instal·lacions de l'Estadi | Joan Alfons López

La llista de catorze jugadors encara s'ha de completar però, fins ara, els noms revelats són els del porter Kayry Yhair, el defensa Christopher Tapias, els migcampistes Modest Notario i Eddie Valencia i els davanters Álex Segura, Deivid Andreas i Santi Triguero. D'aquesta llista destaquen Notario, excapità del CF Reus B Cambrils la temporada passada, i el veterà Triguero qui la temporada passada va jugar a l'IC d'Escaldes andorrà amb 42 anys. Ramírez va jugar la temporada passada al Guineueta de Quarta Catalana, Tapias ho va fer al Séneca de Córdoba, Valencia ho va fer al Turo Peira de Segona Catalana i Deivid Andreas va formar-se en el futbol base roig-i-negre. Més enllà dels jugadors, avui també estaven presents a l'Estadi alguns dels pilars del projecte d'Onolfo: Ramon Maria Calderé com a entrenador del primer equip i David Cabildo com a tècnic del filial han estat les cares més reconegudes. L'extècnic roig-i-negre va donar la seva paraula de fer-se càrrec de la banqueta a Onolfo abans que el club quedés exclòs de Segona B i ara, tot i que la situació s'ha agreujat amb el pas dels dies, no vol fallar a la seva paraula. 

De cara a completar una hipotètica plantilla, el projecte d'Onolfo comptaria amb el suport de la branca esportiva de Peña i Nofuentes ADV: Law Far Sports. Al capdavant de l'assessorament esportiu es troba la parella formada per Gerard Escoda i David Cuéllar. Escoda, exsecretari tècnic del CF Reus, i un Cuéllar que va vestir la samarreta ganxeta durant una temporada a Segona B, aportarien el seu gra de sorra per completar una plantilla de futbolistes. En el cas que el club aconseguís la cautelar i competís a la categoria de bronze, portar jugadors a la capital del Baix Camp seria molt més fàcil que si jugués a Tercera Divisió. Fonts consultades afirmen que hi hauria la possibilitat de trobar cessions en clubs com l'Atlético Osasuna, gràcies a Santi Castillejo, o l'Athletic Club, gràcies a David Cuéllar.

Onolfo ha pogut entrar a l'Estadi però no ha tingut accés a les oficines i els vestidors
Onolfo ha pogut entrar a l'Estadi però no ha tingut accés a les oficines i els vestidors | Joan Alfons López

Les oficines i els vestidors, tancats

En tot cas, per poder  iniciar la pretemporada i entrenar han de fer ús d’unes instal·lacions que, a hores d’ara, no tenen a la seva disposició. Clifton Onolfo ha aconseguit accedir a les graderies de l'Estadi per una de les entrades en la cantonada amb una de les claus que conserva però quan ha intentat entrar a les oficines i als vestidors, s'ha trobat els panys de la porta canviats. El nord-americà ha saltat a la gespa per intentar entrar pel túnel de vestidors però s'ha topat amb la realitat: l'Estadi ja no és la casa del CF Reus Deportiu després que l'Ajuntament estripés el conveni. L’advocat del club, David Peña, que està en contacte amb l’Ajuntament de Reus des del passat mes de juny, buscarà aconseguir la  cessió de les instal·lacions  pròximament. Des del consistori recorden que la única figura que reconeixen és aquella que representa legalment l'entitat roig-i-negra: l'administrador concursal David López. I aquest es desmarca totalment de les accions d'Onolfo i assegura no saber res al respecte de les actuacions del nord-americà, unes maniobres que no fan una altra cosa que obstaculitzar la feina realitzada per l'administrador concursal. El serial roig-i-negre sembla lluny d'acabar.

D'esquerre a dreta: Eddie Valencia, Kayry Yhair Ramírez, Álex Segura i Cristopher Tapias
D'esquerre a dreta: Eddie Valencia, Kayry Yhair Ramírez, Álex Segura i Cristopher Tapias | Joan Alfons López

Clifton Onolfo posa amb Ramon Maria Calderé
Clifton Onolfo posa amb Ramon Maria Calderé | Joan Alfons López

Onolfo observa Calderé en una conversa amb David Cabildo, tècnic del CF Reus B dins del projecte del nord-americà
Onolfo observa Calderé en una conversa amb David Cabildo, tècnic del CF Reus B dins del projecte del nord-americà | Joan Alfons López

Kayry Yhair i Christopher Tapias esperant al bar de l'Estadi per poder accedir a entrenar
Kayry Yhair i Christopher Tapias esperant al bar de l'Estadi per poder accedir a entrenar | Joan Alfons López

Els jugadors, dirigint-se a l'interior de les instal·lacions de l'Estadi
Els jugadors, dirigint-se a l'interior de les instal·lacions de l'Estadi | Joan Alfons López

Clifton Onolfo i el seu advocat, Daniel Infante, a punt d'entrar a l'Estadi Municipal
Clifton Onolfo i el seu advocat, Daniel Infante, a punt d'entrar a l'Estadi Municipal | Joan Alfons López

Clifton Onolfo observant la malmesa gespa de l'Estadi Municipal
Clifton Onolfo observant la malmesa gespa de l'Estadi Municipal | Joan Alfons López

Foto de família a l'interior de l'Estadi Municipal
Foto de família a l'interior de l'Estadi Municipal | Joan Alfons López

David Cuéllar, exjugador del Nàstic i del CF Reus, forma part de l'assessoria esportiva de FAR LAW Sports
David Cuéllar, exjugador del Nàstic i del CF Reus, forma part de l'assessoria esportiva de FAR LAW Sports | Joan Alfons López

Clifton Onolfo veu com Ramon Maria Calderé abandona les instal·lacions municipals
Clifton Onolfo veu com Ramon Maria Calderé abandona les instal·lacions municipals | Joan Alfons López

La gespa de l'Estadi Municipal, malmesa després de dos mesos sense activitat
La gespa de l'Estadi Municipal, malmesa després de dos mesos sense activitat | Joan Alfons López