La Clínica Sant Jordi de Barcelona ampliarà els seus serveis amb 20.000 metres nous

'HM Hospitales' ha comprat la reconeguda clínica, referent en l’assistència materna-infantil

La Clínica Sant Jordi de Barcelona ampliara les seves instal·lacions gràcies a la inversió de 'HM Hospitales'
La Clínica Sant Jordi de Barcelona ampliarà les seves instal·lacions gràcies a la inversió de 'HM Hospitales' | Cedida

La Clínica Sant Jordi de Barcelona s’afegeix a les adquisicions de ‘HM Hospitales’, dels germans Abarca-Cidón. ‘El Confidencial’ afirma que la família Cararach, propietaris de la Clínica Sant Jordi, porta mesos contemplant l’entrada d’un soci per poder realitzar un ambiciós pla de creixement. Cal recordar que aquesta clínica és reconeguda per ser un referent en l’assistència materna-infantil i per la seva història, que es remunta fins als anys 90.

La família Cararach té la intenció de construir uns altres 20.000 metres quadrats més d’instal·lacions, pel qual s’espera una inversió de 35 milions d’euros, segons afirma el mitjà especialitzat ‘PlanetaDoce’. Sembla que la intenció d’expansió podria ser similar al realitzat per `HM Hospitales’, quan van decidir adquirir el seu primer centre a Barcelona, quan van subscriure una ampliació de capital de 20 milions d’euros per fer-se amb el control de l’Hospital Delfos i 30 milions més per remodelar el centre i apostar per l’àrea d’Oncologia, Cardiologia i Neurociències.

'HM Hospitales' espera, amb aquesta nova adquisició, ampliar encara més la seva xarxa, que consta d’un total de 15 hospitals. L’empresa suma ara el seu segon centre a Catalunya, d’una gran importància estratègica, degut a la seva ubicació al barri de Sant Andreu. La Clínica Sant Jordi és un referent de serveis mèdics a la zona, amb una facturació de 10 milions d’euros. Amb aquesta nova ampliació, s’espera poder arribar als 40 milions d’euros en facturació d’aquí a cinc anys.

Hospital Delfos de Barcelona
'HM Hospitales' ja compta amb el centre Delfos a Barcelona | Cedida

 

Els hospitals de Catalunya tenen 1.800 llits menys que el 2010

El secretari general de Metges de Catalunya (MC), Josep Maria Puig, ha lamentat que des del 2010 s’han perdut 1.831 llits hospitalaris d’aguts (1.094) i sociosanitaris (737) i que els pressupostos projectats per Salut per a aquest any són un 4,7% menys que a l’inici de la dècada. A més, ha llançat una advertència sobre els comptes, manifestant que «no hi ha hagut una voluntat real des del punt de vista de la política de tornar la sanitat a l’estat anterior» de les retallades.

Cal ressaltar que en els contes de 2019 presentats pel Govern abans de les eleccions, es projectaven 9.411 milions per a salut, per sota dels 9.875 milions del 2010, quan es va arribar a pressupost més alt per a les arques sanitàries. 


Comentaris

envia el comentari